До 35 градуса през деня, валежи и градушки следобед

OFFNews 02 юни 2024 в 06:50 559 0

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските и източните райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще има и градушки, главно в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се ориентира от запад, ще бъде слаб в Дунавската равнина до умерен. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София 29°-30°.

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър, който след обяд ще започне да отслабва и да се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобeдните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са от 25°-26° по северното крайбрежие до 32° по южното. Температурата на морската вода е 18°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но с тенденция на отслабване.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх