Десетки читатели поискаха да помогнат на Лена Стоянова и петте й деца

Вероника Шербанова Последна промяна на 28 март 2014 в 11:56 9053 40

Снимка bTV

Лена Стоянова с децата си.

Историята на 25-годишната жена, която отглежда сама петте си деца, докато е бременна с шесто, с едва 190 лева на месец, трогна десетки хора.

Много наши читатели се обърнаха към нас на редакционния ни имейл за координати на Лена Стоянова, за да могат да се свържат с нея и да й помогнат с пари и детски дрешки.

Сред читателите ни имаше и такива, които поискаха да платят сметката за ток на Лена, тъй като тя и децата й живеят без ток през последните месеци.

Самата Лена Стоянова заяви пред OFFNews, че никога не е получавала толкова помощ и подкрепа, колкото през последните дни.

Обадиха ми се толкова много хора, за да предложат да ми дадат пари и дрешки. Един мъж предложи да ми плати тока и аз му дадох необходимата информация, така че скоро ще имаме ток, каза Лена.

Много съм благодарна на тези хора. Не само за средствата, но и за подкрепата, която ми оказват. Никога няма да забравя това, допълни 25-годишната Лена.

Ако имах пари, аз самата бих направила това за някого. И никога няма да забравя откъде съм тръгнала, каза тя.

25-годишната Лена Стоянова отглежда сама петте си деца, след като съпругът й влиза в затвора преди няколко месеца.

Единственият доход на жената са детските надбавки от 190 лева на месец, а наемът на апартамента, в който живее с децата си и майката на съпруга си, е 270 лева.

Нито Лена, нито свекърва й успяват да си намерят работа. Нямат пари за сметки, затова живеят без ток през последните три месеца.

Те се надяват да получат възможност да работят, за да могат да се изхранват и да си позволят по-хубаво жилище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2014 в 02:22

Когато цигани раждат по 10 деца не ви прави лошо впечатление, а когато бедни българи имат 5 е проблем. Ваща мама проста и ограничена. Дебили! Да са им живи и здрави, а тия, които само работим и евентуално правим по едно-две дечица максимум, ще помагаме на такива хора, които знаят кое е стойностното в живота, но не могат да си го позволят.

29.03 2014 в 18:12

Не ми е мъчно за тази жена. Когато нямаш възможност да се издържаш не раждаш 5 деца, като някакво животно... че чак и шесто тръгнала да ми ражда? За какво, за детските ли?

29.03 2014 в 13:17

Irina незнам коя си- кой го интересува за вас какво представлява.... Важното е Човечността и че Българинът е Човек с голямо сърце, с изключения на такива като вас и има возможност да помогне на други хора в беда. И че медиите могат да се използват и за полезни неща- като например да се помогне на едни дечица и тяхната майка. От вашите и подобни "разсъждения" няма абсолютно, ама абсолютно никакъв смисъл. Но, то Човек се ражда, при вас и такива като вас явно нещо не се е получило по трасето. А относно християнските ценности, съм сигурна,че при вас и такива като вас те се изчерпват с трапезите по коледа и Великден.

29.03 2014 в 11:39

Съжалявам,ако ще прозвуча жестоко,но за мен маиката е безотговорна да продължава да създава поколение! Живеем в България! Отговорността ни като родители не е само да ги нахраним...Иначе няма да се различаваме от животните!

29.03 2014 в 09:23

Аз съм на мнение, че социалните трябва да се погрижат за децата, докато майката си стъпи на краката. Децата не са виновни, те трябва да имат равни шансове, да ходят на училище, да правят спорт и да се развиват. Нищо не пречи на майката да обича и вижда децата си.
Бедността се възпроизвежда.
Отговорността е и на нас. трябва да има задължително сексуално образование в училищата и противозачатачни и кондоми безплатно за такива хора.
Тази жена за мен не е по- различна от ромките. Трябва да се помага, но преди всичко да се гледат интересите на децата, не на родителите.

28.03 2014 в 19:29

Ив,
как си представяш нормален живот на 6 деца, даже и с работеща майка? Трябват им поне 3 бона месечно, за да си платят наем,сметки,храна, дрехи.МислИ преди да пишеш.Как ще се чувстват след няколко години, когато тръгнат на училище и започнат сравненията. Кофти модел. Имам едни необразовани, безработни съседи. Нямат пари за сапун и прах да се изперат и изкъпят,а децата им не помнят кога са имали нови дрехи :(

28.03 2014 в 18:23

Знаете ли, тъпо е това което някои от вас пишат... защото тая жена, както писах преди дни, обича децата си и не би ги захвърлила по домове, което чест й прави. България сигурно е в челните редици на изоставени деца, защото са в тежест. Да не говорим за манипулираните деца. Освен това, жената се опитва да си намери работа, а не да ходи да проси социални помощи. Аз помагам на хора, които искат да си помогнат сами. Тази жена затова получава и помощта на другите хора. Не защото е тръгнала да реве за помощ, да проси или да се моли, ама да не прави опити да си изкара сама прехраната. Именно защото все пак се бори да оцелее и да предостави някакъв нормален живот на децата. А те изглеждат спокойни. Вярвам че макар бедни, се обичат - майката и децата. А за това по кого трябва да плюете ... по системата - когато е била сирак надали е видяла каквото и да е обучение. Шепа сираци излизат с гимназиално образование. Вероятно защото няма кой ( няма и желание) да следи за това дали тези деца се учат... Абе, какво си говорим... жената ви е виновна, нали?!? Смело се изказвате ,все едно сте богове дето определят съдбата на хората, ама не сте. Толкова може да пропаднете и вие, колкото и тази жена, и всеки друг. Всичко се случва на тоя свят. Не плюйте по тези, които са израстнали с малко, или с нищо от това, с което вие.

28.03 2014 в 18:02

мнение от IP,
Подкрепата е от ден до пладне,а 6 гърла искат 3 пъти на ден храна+ всичко останало, за което се иска яко бачкане. Простете за клишето, но да се раждат деца не е трудно, проблемът е в отглеждането.И това , че раждаемостта е ниска, не е защото хората не искат деца, а не могат да си позволят повече от 1-2.Колко от коментиралите имат 3? За повече не питам.И сигурно нямат проблем да ги направят, нали ;)

28.03 2014 в 17:41

$Значи с 5 деца и на помощи, не може да си платят само наема, скъпи троле. $
Не съм трол,а се страхувам за бъдещето на моите деца,които растат в завладявана от маргинали територия- това първо, и второ - преди да влезе мъжът й в затвора - как го е плащала този наем? Той е обирал или продавал дрога, а децата са просили, така ли?
Или и те како животните са правили деца,пък после - ще видим.
Вижте, аз съм майка на две деца, та като гледам тези хубави дечица и дебилната им майка ми се къса сърцето, дано наистина социалните се намесят и им намерят истински родители - за тяхно добро.

28.03 2014 в 17:25

Да, така е - другите държави са станали богати благодарение на работа и образование, а не на хора, чиято професия е "социално слаб многодетен родител" и които освен деца не могат и не искат да създават нищо друго.Нищо лично против въпросната Лена - израсла е в домове, което значи, че е социален инвалид, но наистина ли мислите, че политиката в социалната сфера е правилна? И ако ставаше само с помощи, защо броя на маргиналите постоянно расте?