Депутати от БСП и ДПС хванати като бракониери по време на лов

Николаос Цитиридис Последна промяна на 17 януари 2017 в 12:23 26730 8

Снимка sxc.hu

Народни представители, настоящи и бивши, са заловени без редовни документи по време на лов на територията на горското предприятие в Сливен, съобщи сайтът "Старозагорски новини", като информацията потвърди и източник на OFFNews. 

Случката се развива преди Нова година, когато трима горски инспектори при проверка попадат на група от седем души, която се състои от народни представители. У тях обаче няма документи, които да им позволяват лова. По регламент лов се извършва от групи от 8 до 20 човека.

"Улова" на депутати е направил известният горски Ален Шакиров, който бе удостоен с награда от Министерство на земеделието за горски инспектор на годината.

Когато заловил нарушителите, народните представители са тръгнали към него с думите "Ти не знаеш ли кои сме?". Това обаче не е попречило на Шакиров да си свърши работата и да ги санкционира. При първо нарушение глобата е от 500 до 1500 лева, а при второ е забрана за лов за 3 години.

"Пред нас попълниха разрешителното и го скъсаха от кочана, но забравиха две неща: първото - че групов лов се извършва от 8 до 20 души и че трябва да имат график за определения ден за лов, какъвто те нямаха. След телефонно обаждане до съответното ДГС разбрахме, че нямат утвърден график за лов и в бележката бяха вписани с ръководителя на лова само седем човека", разказа Ален Шакиров.

Имената на депутатите обаче Шакиров не разкри, каза само, че са опозиционери от БСП и ДПС. 

Потърсихме за коментар ЮДП-Сливен, които в рамките на 30 минути си промениха мнението няколко пъти. Първоначално бяха запознати със случката, но отказаха да ни дадат имена.

Половин час по-късно, след наша молба за проверка на ситуацията, дамата от пресцентъра на ЮДП-Сливен ни каза, че всъщност изведнъж "няма такова нещо" и "няма чак такава сензация".

Ако за страхливите службогонци темата как депутати нарушават закона не е "чак толкова сензационна", то за обществеността и нашите читатели тя е от огромно значение за оформяне на обществена позиция. До ЮДП-Сливен изпратихме заявление за достъп до обществена информация с въпрос за това кои са депутатите-бракониери и ще следим темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

6

Лопе де Вега

17.01 2017 в 12:58

Тука сега сичките не сте прави, а Ленка е най-крива! Нашите Народни Представители са най-големи! Те правят законите, значи не може да ги спазват, защото тогава как ще направят нови и по-красиви закони! Dixit!

Поздрав!

15508

2

Бухльо

17.01 2017 в 12:36

Келемета! Дали са ходили лятото да захранват, да правят калилки, да носят сол, дивечови дниви да правят, та са тръганали да ловуват?
Ей така, както спазват закона за лова, така са и с всичко останало. А ние гласуваме за тях и чакаме да управляват с мисъл за народа и държавата.
И не са само от ДПС и БСП, от всички партии има такива пишман ловци и тарикати на дребно, дето само далавери са им в главите.