Дъждът остава, но температурите се покачват

OFFNews 13 май 2023 в 05:10 904 0

дъжд

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Температурата на морската вода е 14 градуса

На места в страната отново ще има превалявания, но температурите, макар и слабо, ще се покачат, показва прогнозата на НИМХ. 

Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 6°. Преди обяд в Западна България валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места отново ще превали краткотраен дъжд.

Над източната половина от страната през целия ден ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър.

Дневните температури слабо ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°. През нощта срещу неделя от югозапад отново ще се заоблачи и ще започнат валежи от дъжд.

В планините преди обяд валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа слаб до умерен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Максимални температури: 16°-18°. Температурата на морската вода е 14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови