Дъщерята на Ясен Тодоров от ВСС назначена в прокуратурата без конкурс

OFFNews Последна промяна на 26 май 2015 в 22:24 13278 14

Снимка БГНЕС

Дъщерята на Ясен Тодоров – член на Висшия съдебен съвет и председател на етичната комисия, е започнала работа в прокуратурата без конкурс и без да има предишен трудов стаж, съобщи „Сега“, позовавайки се на отговори, получени по Закона за достъп до обществена информация.

Теодора Тодорова е назначена на длъжността „младши експерт – протокол“ в отдел „Връзки с обществеността и протокол“ в администрацията на главния прокурор през март тази година, става ясно от декларацията за конфликт на интереси на Ясен Тодоров.

От прокуратурата подчертават, че Тодорова е назначена на срочен договор, само докато длъжността не бъде заета след конкурс.

В деня, в който са получени отговорите от запитването, на сайта на прокуратурата се е появила и обява за конкурс. Много често обаче такива конкурси печелят служителите, които вече заемат длъжността.

Теодора Тодорова е завършила два университета едновременно, при това с отличен успех. Тя е изучавала право в Нов български университет и журналистика в Софийския университет.

Тя има професионален опит като стажант в списание „Правен свят“ и във вестник „168 часа“, както и задължителния стаж за завършващите право.

От прокуратурата казват още, че исканата информация е лична, а не обществена, защото от нея не може да се направи извод за дейността на администрацията на главния прокурор. Въпреки това обаче Тодорова изрично се съгласила данните за нея да бъдат огласени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.06 2015 в 15:48

Как се учи право( и не само ) в НБУ , на всеки е ясно , татко имал парички .... Хубаво , някак си сега се изяснява защо нямаме нито един читав кадър нито в администрация , нито в министерски съвет , нито в съдебната власт , нито в изпълнителната власт , нито в МВР , защото всички са на някой синче или дъщеричка завършили с лекота незнаещи нищо без опит без стаж , и най-важното без реално желание за изпълнение на длъжността . Там са само да лапат пари докато могат и да подпомагат семейство и приятели да могат да си прокарват схемите безнаказано .
Затова тази държава ще рухне по особено грозен начин ......

28.05 2015 в 12:05

Удобно ми е когато съм Председател, особено пък на ЕТИЧНА комисия. Кой ще ме обвини че ми бил нисък морала ? А КОЙ ?

27.05 2015 в 11:43

Може да е завършила и висш пилотаж. Какво значение има това за необходимостта от КОНКУРС?!?!?!. Отличници много на този свят господин "Етичен шеф", не е само вашата дъщеря!!!!

27.05 2015 в 09:09


ДА МУ ПИКАЯ НА ЕТИКАТА!

Заради такива мазни ибрикчии страдаме всички!

Конкурсното начало е заменено от
феодално-наследственото начало!!!

Този така я разбира ЕТИКАТА!

27.05 2015 в 01:17

Като им е лична информацията, да не натрисат личните си драми в обществото. Аман от лични некадърници и лузъри на държавна издръжка, пардон служба, платена от данъкоплатецът.

27.05 2015 в 00:36

"член на Висшия съдебен съвет и председател на ЕТИЧНАТА комисия." идващ от Атака.

А в сайта на етичната комисия пише

"Основната му задача е да приеме, разпространи и осигури прилагането на Етичен кодекс, в полза на ЛОЯЛНАТА конкуренция и преди всичко в защита на потребителя."

Ами за какво са конкурси нали така или иначе влизат тези, които искат в края

"Не ми се подсмихвай нали ти си го избра" .

Кокинов към ББ за момчето на ДПС - Цацаров.

26.05 2015 в 23:42

Е много е етично!

26.05 2015 в 23:35

"два университета едновременно, при това с отличен успех"

50 кинта викат, че и двете дипломни са преписани.

26.05 2015 в 23:23

Две висши образования, завършени едновременно!?!?!?!!? При това на два различни края на София… право и журналистика. Баси, знаех си че трябва да уча повече.

26.05 2015 в 23:16

Каква е тази мутра на снимката?