Дъщерята на Ясен Тодоров от ВСС назначена в прокуратурата без конкурс

OFFNews Последна промяна на 26 май 2015 в 22:24 15877 14

Снимка БГНЕС

Дъщерята на Ясен Тодоров – член на Висшия съдебен съвет и председател на етичната комисия, е започнала работа в прокуратурата без конкурс и без да има предишен трудов стаж, съобщи „Сега“, позовавайки се на отговори, получени по Закона за достъп до обществена информация.

Теодора Тодорова е назначена на длъжността „младши експерт – протокол“ в отдел „Връзки с обществеността и протокол“ в администрацията на главния прокурор през март тази година, става ясно от декларацията за конфликт на интереси на Ясен Тодоров.

От прокуратурата подчертават, че Тодорова е назначена на срочен договор, само докато длъжността не бъде заета след конкурс.

В деня, в който са получени отговорите от запитването, на сайта на прокуратурата се е появила и обява за конкурс. Много често обаче такива конкурси печелят служителите, които вече заемат длъжността.

Теодора Тодорова е завършила два университета едновременно, при това с отличен успех. Тя е изучавала право в Нов български университет и журналистика в Софийския университет.

Тя има професионален опит като стажант в списание „Правен свят“ и във вестник „168 часа“, както и задължителния стаж за завършващите право.

От прокуратурата казват още, че исканата информация е лична, а не обществена, защото от нея не може да се направи извод за дейността на администрацията на главния прокурор. Въпреки това обаче Тодорова изрично се съгласила данните за нея да бъдат огласени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.06 2015 в 15:48

Как се учи право( и не само ) в НБУ , на всеки е ясно , татко имал парички .... Хубаво , някак си сега се изяснява защо нямаме нито един читав кадър нито в администрация , нито в министерски съвет , нито в съдебната власт , нито в изпълнителната власт , нито в МВР , защото всички са на някой синче или дъщеричка завършили с лекота незнаещи нищо без опит без стаж , и най-важното без реално желание за изпълнение на длъжността . Там са само да лапат пари докато могат и да подпомагат семейство и приятели да могат да си прокарват схемите безнаказано .
Затова тази държава ще рухне по особено грозен начин ......

28.05 2015 в 12:05

Удобно ми е когато съм Председател, особено пък на ЕТИЧНА комисия. Кой ще ме обвини че ми бил нисък морала ? А КОЙ ?

27.05 2015 в 11:43

Може да е завършила и висш пилотаж. Какво значение има това за необходимостта от КОНКУРС?!?!?!. Отличници много на този свят господин "Етичен шеф", не е само вашата дъщеря!!!!

27.05 2015 в 09:09


ДА МУ ПИКАЯ НА ЕТИКАТА!

Заради такива мазни ибрикчии страдаме всички!

Конкурсното начало е заменено от
феодално-наследственото начало!!!

Този така я разбира ЕТИКАТА!

27.05 2015 в 01:17

Като им е лична информацията, да не натрисат личните си драми в обществото. Аман от лични некадърници и лузъри на държавна издръжка, пардон служба, платена от данъкоплатецът.

27.05 2015 в 00:36

"член на Висшия съдебен съвет и председател на ЕТИЧНАТА комисия." идващ от Атака.

А в сайта на етичната комисия пише

"Основната му задача е да приеме, разпространи и осигури прилагането на Етичен кодекс, в полза на ЛОЯЛНАТА конкуренция и преди всичко в защита на потребителя."

Ами за какво са конкурси нали така или иначе влизат тези, които искат в края

"Не ми се подсмихвай нали ти си го избра" .

Кокинов към ББ за момчето на ДПС - Цацаров.

26.05 2015 в 23:42

Е много е етично!

26.05 2015 в 23:35

"два университета едновременно, при това с отличен успех"

50 кинта викат, че и двете дипломни са преписани.

26.05 2015 в 23:23

Две висши образования, завършени едновременно!?!?!?!!? При това на два различни края на София… право и журналистика. Баси, знаех си че трябва да уча повече.

26.05 2015 в 23:16

Каква е тази мутра на снимката?