ДАНС взе "Златен пирон" за най-лош закон

Ивайло Анев, Александра Бонева 18 декември 2013 в 21:14 7002 7

Проф. Даниел Вълчев

Снимка Ивайло Анев

Проф. Даниел Вълчев

Тази вечер в Ректората на Софийския университет бяха връчени наградите за най-лоши примери в законодателството  "Златен пирон".

Избрахме точно зала 224 на Ректората, защото има преден и заден вход. Надявахме се да присъстват и политици, а и прозорците не са много високи, пошегува се доц. Кристиан Таков при обявяването на наградите.

Журито, определило наградите, е в състав:  адвокат Милена Плочева, Яна Заркова, студент по право и доц. Кристиан Таков. Призовете се връчват в рамките на проекта „Юридически барометър“, под ръководството на проф. Даниел Вълчев.

Номинациите за най-лоши примери в законодателството бяха разделени в 16 категории с филмови заглавия.

Законът за ДАНС (Фатално привличане), след който последва изборът на Делян Пеевски, получи наградата на публиката за най-лош закон. Сред публиката  присъстваше и бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков. 

Сред претендентите  за приза бяха закони с по 7 и 8 поправки през годината, както и закон, създаден и приет за 48 часа от парламента.

Наградата за най-често допълван закон получи Кодексът за социално осигуряване: Догодина по същото време

Допълнението към  закона за енергетиката е най-бързо приетият закон: Бързи и яростни; в закона за здравето пък предвижда най-много подзаконови актове: Лабиринтът на Фавна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews