Чирпанлиев: Хелзинкският комитет организира бунтове в бежанските лагери за пари

OFFNews 08 май 2014 в 21:28 6820 9

Николай Чирпанлиев

Бунтовете в бежанските лагери са организирани от Българския хелзинкски комитет, обяви пред вестник "Труд" Николай Чирпанлиев - председател на Държавната агенция за бежанците.

Чирпанлиев не приема оповестения преди дни доклад на "Хюман райтс уоч", според който бежанците са бити и унижавани от българските власти.

"Аз нямам представа кои хора са били анкетирани. Репликите, които си разменихме с шефа на Българския хелзинкски комитет (БХК), бяха на основата, че ние имаме писмени показания на много бежанци до нас за това, че БХК чрез свои представители е организирал бунтове в нашите центрове, стачки и т.н. Като се обърнах към тях да ги попитам защо го правят, те ми отговориха, че аз трябва най-добре да зная, че бежанците лъжат", твърди председателят на държавната агенция.

На въпрос каква е целта от подобни действия Чирпанлиев отговаря: "Целта им е ясна - те работят там срещу пари. Правят юридически консултации и осигуряват друг вид услуги. Те просто и ясно обясняват на бежанците, че се нарушават техните права и трябва да стачкуват. Така си осигуряват приходите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!