Чешки и румънски полицаи пазят Черноморието ни

ОFFNews 01 юли 2015 в 16:47 3878 2

Снимка МВР

Част от полицаите гости.

От първи юли румънски и чешки полицейски служители ще подпомагат българските си колеги в Несебър и Приморско, съобщиха от МВР.

Помощта е в съответствие с подписаните правила за извършване на съвместни действия по опазване обществения ред и сигурността в курортите по Южното Черноморие през активния летен сезон.

Полицейските служители бяха посрещнати от Началниците на Районните управления, както следва : румънският екип от главен инспектор Живко Даскалов, а чешкият – от главен инспектор Галин Згуров.

Командированите чужди полицейски служители са запознати със задачите по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността, като особенно внимание е отделено на спецификите в съответните региони. Предвидено е румънските и чешки полицейски служители да пребивават в Слънчев бряг и Приморско до началото на м. септември, като ротацията на смените им ще се извърши през един месец.

Част от полицаите гости. Снимка: МВР.

За първа смяна в Несебър от Румъния пристигнаха – агенти Флорин Нарчис Ангел и Бейхан Мустафа, а в Приморско - Дмитрий Бурцев и Павел Храдилек, придружавани от служителя от отдел „Международно сътрудничество” на Президуима на чешката полиция – капитан Марек Хрушка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!