Червена боя и ''Z'' по паметника на съветския воин в Бургас

OFFNews 20 март 2023 в 15:14 5509 6

Паметникът на съветския воин в Бургас

Снимка БГНЕС

Паметникът на съветския воин в Бургас

Паметникът на съветската армия в Бургас отново е залят с червена боя. На монумента е изписана и латинската буква Z, с която руснаците обозначиха своите танкове и бронирани коли, когато започнаха войната в Украйна. 

Латинската буква е изписана под надписа "Вечна признателност". 

През септември паметника отново беше залят с червена боя. "Без Путин и война" и "Путин е убиец" гласяха надписи върху Бургаския Альоша, както е известен още той. 

Заради зачестилите случаи на вандалски прояви, от общината в Бургас насочиха камерите на площада за директно видеонаблюдение към паметника.

В неделя руски граждани се събраха на протест пред монумента и поискаха да получат политическо убежище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

7

AlexT

21.03 2023 в 10:50

3..Кланяйки се на паметниците , на ОКУПИРАЛАТА България, варварска армия на сталин !? Искат си пак съветското робство,подчинение, даже и един нов сатрап в Кремъл – ЗАЩИТАВАТ !? Сега и днес !? Сатрап , на чиято съвест тежат, вече , над 150 ооо УБИТИ от двете страни , в Украйна !?
В 21-вия век, в Нова България , защитават спомена за РОБСТВОТО, паметниците на РОБСТВОТО, грижат се да не го забравим !! Това , с което не можем да се гордеем- робията на масква ..Искат си директните заповеди от новият старап – путин-за българското БЪДЕЩЕ !!?? Тези, там, не им обръщайте внимание..Те,просто са ОТПАДЪ.. на българския народ ..

-1395

6

AlexT

21.03 2023 в 10:49

Паметниците, обикновено , са СИМВОЛ, памет , гордост , спомен , уважение на НЕЩО - събитие, войни за независимост, , битки, велики личности, ГЕРОЙ, политици на дадена страна, бащи на Демокрация, велики изобретатели, писатели, композитори, художници и т.н.. Изобщо НЕЩА , с които дадена държава се ГОРДЕЕ, иска да бъде забелязана в световната история и в сегашната реалност , да докаже , чрез събития в миналото , че има с какво да се гордее, има самочувствие и т.н..
Какво СИМВОЛИЗИРА МОЧА у нас ?
Окупация, КОЛОНИЗИРАНЕ , загуба на независимост, на СВОБОДА ,на ПРАВА на ЛИЧНОСТТА,налагане на сталиново- болшевишка ДИКТАТУРА ,тотална , всестранна зависимост и ПОДЧИНЕНИЕ на един сатрап и следващите след него в кремъл ..ТОВА символизира този и още стотици паметници из страната ! Символ на някакво „освобождение” ,а всъщност , превръщането ни в съветска КОЛОНИЯ – която НЯМА външна политика независима, няма ОСНОВНИ граждански права, партии и ПРАВО на избор, няма свободно пътуване, няма разнообразн

-1395

5

AlexT

21.03 2023 в 10:47

2.., превръщането ни в съветска КОЛОНИЯ – която НЯМА външна политика независима, няма ОСНОВНИ граждански права, партии и ПРАВО на избор, няма свободно пътуване, няма разнообразно , съвременно образование, ИМА ЛАГЕРИ – и УБИЙСТВА за ИДЕИ, за дисиденти, за свободомислещи хора, граждани , ..Страна , която в 90 % от развитието си, ЗАВИСИ от съветска русия !?? По време, когато, дори, английските КОЛОНИИ от столетия , по света, получават НЕЗАВИСИМОСТ – НИЕ тепърва ставаме съветска колония !? Оформят се КАСТИ на червените предатели и простолюдие- на власт,тотален слугинаж на ссср, мафия комунистическа, която добре си прекара живота , „строейки комунизЪма „, ..Унищожен беше българкия ЕЛИТ...И сега и днес, тези червени отпадъци, пак искат власт, искат вечно да управляват,искат да ни убеждават в нещо и т.н...ТЕ !? Да ни учат и на Демокрация ..Кланяйки се на паметниците , на ОКУПИРАЛАТА България, варварска армия на сталин !? Искат си пак съветското робство,подчинение, даже и един нов сатрап в Кр

345

4

Джендо Джедев

20.03 2023 в 17:25

Мак,

Ти ще се включиш ли в почистването? Хващайте се с вовочката/еврото/веждичката и бягайте да лъскате. :D

2550

3

alfakentavur

20.03 2023 в 15:58

Рашистките тролчета, които искат свобода на словото, да коментират това

https://www.youtube.com/watch?v=frvZdFfimuw

345

1

Джендо Джедев

20.03 2023 в 15:24

Корни и изкуфелият й контингент да грабват кофите и парцалите и да ходят да си я чистят тая тяхна светиня. :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика