БСП–София: В общинските училища и детски градини ще има психологична помощ

OFFNews 17 юни 2022 в 11:32 1017 0

Албена Кръстева

Снимка БСП-София

Общинският съветник от БСП Албена Кръстева

По предложение на общинския съветник от БСП Албена Кръстева Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие на СОС прие в общинските училища и детски градини да бъде осигурена психологична помощ за нуждаещите се деца. Това предвиждат промените в Програмата за закрила на детето за 2022 г.

Кръстева обясни, че промяната касае провеждането на здравна политика спрямо децата на гр. София. Наред с медицинското обезпечаване на здравни кабинети в училищата и детските градини, ще трябва да се осигури психологична помощ на всички нуждаещи се от консултация и терапия деца, посещаващи общински училищата и детски заведения.

Общинският съветник от БСП изтъкна, че в записаните приоритети и мерки се набляга особено на стреса и тормоза спрямо децата и допълни, че трябва да се обезпечат достатъчно специалисти, които да извършват необходимите консултации и терапии на децата в риск.

„Ако не бъде осигурен необходимият екип от психолози, които да работят активно с децата изложени на стрес и/или тормоз, Програмата за закрила на детето 2022 г. не би могла да се приложи качествено и ще остане само едно добро пожелание“, счита Албена Кръстева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови