БСП се притеснява от проверките на кредитните милионери

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2016 в 09:08 4430 5

БСП се притеснява от проверките на кредитните милионери

Снимка bTV

БСП се притеснява от проверките на кредитните милионери, смята Екатерина Бочнева, член на Комисията за досиетата. 

Зная къде ги стяга чепикът част от БСП – проверката на кредитните милионери, коментира тя в интервю за bTV във връзка с внесения от социалистите проектозакон, с който се отменя Законът за досиетата и се закрива комисията. 

Бончева напомни, че БСП са гласували за Закона за досиетата и по думите ѝ в момента се излагат с предложението комисията да бъде закрита.

Бончева каза още, че комисията има още много работа например с отварянето на досиетата на Военното разузнаване. Тя у точни, че процесът по отварянето на тези досиета се е забавил с отстраняването на Йордан Бакалов като директор на службата.

Екатерина Бончева смята, че Комисията за досиетата ще продължи да работи. До момента близо 2000 журналисти и над 11 хил. граждани са използвали архива й, уточни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2016 в 14:19

Някой май си брани топлото местенце. Кой ли е това?

02.02 2016 в 14:09

Крайно време е тази Комисия да бъде закрита и всички докуъменти на ДС да се разсекретят и да се сложат в държавния архив и в мрежата в електронен формат.
Тази сутрин тази стрина ми направи много лошо впечатление, когато взе да обяснява, че едва ли не стария политзатворник дето е бил в концлагер години едва ли не сам си е виновен за това, че после са го обявили и за доносник на дс с очевидно невярни документи.
Комисията я стяга чепика за високите заплати и всички други привилегии, които вървят с тази синекура.

02.02 2016 в 12:41

Защо не изкарат на тая кокошка колко пари е потрошила на данъкоплатеца от тази комисия....и полза каква ? Как само се натискат , ако може да останат и в задгробния живот.... НАРОДЕ????

02.02 2016 в 11:36

Тази комисия е прожектор върху цинизмите и престъпленията на комунизма. Има силна публична подкрепа и силно съпротивление от страна на комунистите и свързаните с тях среди. Очевидно е, че трябва да съществута още. На базата на работата на тази комисия ще се пишат учебници някой ден.

02.02 2016 в 10:49

Хубави местенца са това....парички,известност,трамплинче за плодотворна политическа кариера(кресльото Методи) и други скрити облаги.Закриването на комисията не значи,че ще престанат да осветляват мръсниците.Просто трябва да се направи обикновена пълна лустрация и да се приключи с тоя проблем(ако това въобще е проблем).Какво като осветлиха десарите-кредитни милионери-взеха им парите или ги вкараха в затвора ли?Това е поредната серия от синьо-червената мъгла,пазеща,няколко чиновници симулиращи някаква борба с лошите.Щеше да е смешно ако не беше отвратително...