Брат и сестра: Имотна мафия открадна с таблет къщата ни в "Лозенец", представиха се за общинари

Мая Младенова 15 май 2019 в 08:36 22498 0

Улицата, на която се намира имотът на Антоанета и Кръстьо Попови

Без да разберем, имотната мафия открадна къщата ни в квартал "Лозенец" в София, алармират Кръстьo и Антоанета Попови.

За случая братът и сестрата, които са потомци на опълченеца Петър Николов Петров, разказаха пред OFFNews и изпратиха отворено писмо до президента и парламента.

Преди няколко години двамата разбират, че единственият им дом е прехвърлен на нов собственик. Научават го след съдебен иск от напълно непознати за тях лица с цел фалшив предварителен договор за продажба на имота да бъде обявен за окончателен.

Връщайки лентата назад, се досещат, че единственият начин да са "сключили" такъв договор е след като ги посетили непознати мъж и жена на възраст между 30 и 40 години. Случило се в началото на 2011 г. Представили се за служители от общината и казали, че извършват актуализация на имотите. Представили папки със скици, квадратура и др. Поискали собствениците да се подпишат, че данните отговарят на истината. 

Братът и сестрата са убедени, че техните подписи са били сканирани с поставен между листовете в папките таблет, а след това е копиран и използван за фалшифициране на предварителен договор за продажба на имота.

Започват съдебна битка, която губят на първа, печелят на втора и губят отново на трета инстанция. С делото оспорват сделката за продажба, за която новият купувач твърди, че двамата собственици не са се явили пред нотариуса за финализиране. Затова "купувачът" Бояна Стоянова е поискала съдът да обяви предварителния договор за окончателен. Така и става.

Пак от съдебната документация разбират, че на това заседание се явява "тяхна" адвокатка, която признава подписването на предварителен договор за продажба на къщата. те не познават тази жена, която към момента вече е покойник.  Днес Попови все още живеят в собствения си имот, който е чужд, и не знаят дали и кога ще бъдат предприети действия по извеждането им. Нито къде ще отидат след това.

"За нас това е лична трагедия, каквато имат и много други жертви на същата мафия, но искаме да напишем това писмо, защото в същото време усещаме случилото ни се и като илюстрация на днешната действителност в България, 140 години след подвизите и битките за освобождението, една престъпна мрежа може да властва над държавните институции, съд и прокуратура и да унищожава хора, за да ги ограбва",.пишат двамата в писмо до институциите.

Надеждата на мъжа и жената са в ново дело, по което има назначена нова експертиза на документите. С нея искат да докажат, че предварителният договор е бил фалшифициран и сделката е нищожна.

Междувременно къщата вече е препродадена за малка сума от купувача на трето лице.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови