Quantcast

Борисов във Фейсбук: Турция да послужи за пример от какво да се пазим

OFFNews Последна промяна на 18 юли 2016 в 08:43 4246 5

Наблюдавайки събитията в съседна Турция, съм силно притеснен от ескалацията на реваншизъм и спиралата от насилие, която се оформя. Това написа премиерът Бойко Борисов на официалната си страница във Фейсбук.

"Още в нощта на преврата, когато с колегите ми се събрахме извънредно в Министерския съвет, заявих пред медиите, че винаги съм бил за спазване на законите – така, както считам, че изборите са единственият демократичен начин за промяна на властта, по същия начин определям справедливия съдебен процес за единствения разумен подход към търсене на истината", се посочва в публикацията на премиера.

"Насилието ражда насилие. Мир с война и убити не се постига. Надявам се тези ужасяващи събития в Турция, които взеха стотици невинни жертви, да послужат за пример от какво трябва да се пазим и отговорът към това да бъде законен, демократичен и спазващ всички човешки права", заявява още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22179

6

ELPIDA

18.07 2016 в 13:01

Ааах, как тарикатски си завоалирал отношението си към "...единствения разумен подход към търсене на истината..."

Всичко е "справедливо,демократично" със "законно" купен вот
"под шлифера".
Твърде се съмнявам в "естествено" спечеления избор на Ердоган и твърдо убедена,че в момента на привързаната до сълзливост към него тълпа Е платено.

9507

3

Помогни си сам, за да ти помогнат Бог и Бойко.