Борисов: Лот 1 на АМ „Марица” ще е готов до септември

OFFNews 18 април 2015 в 15:07 3460 0

Археолозите проучват обект в участъка между Оризово и Димитровград.

Снимка Бойко Борисов

Археолозите проучват обект в участъка между Оризово и Димитровград.

Лот 1 на АМ „Марица” от Оризово до Димитровград трябва да стане готов до края на септември, съобщи Бойко Борисов, цитирайки регионалния министър Лиляна Павлова.

Завършването на дългия 31,4 км отсек сериозно се бави, защото "в момента на терена работи екип от 92 археолози и работници, които извършват допълнително проучване на един от осемте обекта от Късното Средновековие".

"Учените са обещали да освободят терена за строителство до 20 май. Създадена е отново пълна мобилизация и при добри климатични условия изграждането на лота трябва да приключи до края на месец септември", докладва премиерът.

Според него строителството на Лот 2 от Димитровград до Харманли е изпълнено на 85%, като обаче също се забелязва сериозно забавяне.

"Участъкът трябваше да е готов ноември 2014 г. В момента голяма част от 34-те километра са готови за полагане на последния пласт асфалт. При добра организация на работата Лот 2 ще може да бъде пуснат за движение до края на месец май. Министър Павлова ме увери, че в момента е подновено полагането на асфалт, доизграждат се отводнителните системи и се монтират мантинели", коментира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови