Бистро на "Витошка" изкорени кестени, пречели на тентите му

OFFNews Последна промяна на 27 юли 2015 в 15:30 44829 32

Снимка OFFNews

Един от кестените пред заведението.

Собственикът на заведение в новата пешеходна част на "Витошка" изкорени два кестена, защото пречели на тентите му. Дърветата са спасени след намесата на полицията, съобщи Столична община.  

Тази сутрин екип на Общинска полиция установява, че лица, наети от собственик на бистро "Рафи", премахват 2 броя кестени и засаждат друга по-ниска растителност. След намесата на униформените кестените са били върнати обратно. На собственика ще бъде съставен акт. 

От "Московска" 33 ще следят дали злополучните кестени не са наранени при изкореняването и как ще продължи растежът им. 

Пред OFFNews собственикът на заведението заяви, че са опитали да заменят засадените кестени с други, по-ниски такива, но не са знаели, че за това е нужно позволение от Общината. Сега той е подал официално заявление до СО за замяна на дърветата с по-млади фиданки.

Причината е, че в плана за ремонта на "Витошка" бистрото е имало позволението на контролните органи да има тента. Общината обаче засадила твърде високи нови кестени, които пречат на част от тентата да се разгъне. Затова собственикът на заведението моли СО да посади по-ниски дървета, каквито са били сложени в други части на "Витошка". С времето по-ниските фиданки също ще израстат, но дотогава няма да пречат на работата на заведението.

Един от кестените пред заведението. Снимка: OFFNews.

Снимка на двата кестена, които пречат на тентата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.07 2015 в 02:03

И кестен да не си в България :(

28.07 2015 в 13:42

OFFNews я направете и една проверка дали "Рафи" плащат наем/концесия за терасата която са опънали до средата на булеварда, щото по сведенията които имам - не плащат (както бих направил един avarage БГ терикат) в тази страна.

28.07 2015 в 07:36

"Кога най-сетне София ще има кмет гражданин?"

Като го изберете. За момента изглежда, че самоковката самодива ще спечели без конкуренция.

"Сакурите паднаха"

Преди черешите на Ню Отани, едни други череши изсъхнаха, ама никой не забеляза. Подсказвам, зелената площ срещу паметника на незнайния войн, подарък от японския посланик, цели 50 дървета.

Всички до едно изсъхнали.

А наблизо няма никакви собственици на хотел "Маринка", даже напротив, само Московска 33, БАН, Народното Събрание и неколко църкви.

27.07 2015 в 23:49

ветковците нямат край !!!

27.07 2015 в 23:38

Кога най-сетне София ще има кмет гражданин?Пешеходни зони за да има къде да става вечер "движението", както на село, в детството на сегашната кметица и предшественика и.И този рушветчия главния архитект корени ли е пуснал в общината?Изглежда е незаменим.Още ли се чудите защо хората мразят селяндурите?Не селяните, а селяндурите.Нещо като комунисти и комуняги.

27.07 2015 в 23:14

Каквито бизнесмените ни, такива и общинарите-прости вандали.

27.07 2015 в 22:14

След ремонта бул. Витоша стана меката на простаци, лаици, уонабита, селяци и мутрагени. Нямам никакво жлеание да минавам през тази ментална, помийна яма. Не ми липсва лайното фонтан, не ми липсват наредените плочки тип "циганска работа", нито пейките към заведенията. От доста време София върви стремглаво надолу... и нищо не можем да направим. НИЩО!

27.07 2015 в 22:11

И къде са кестените които са отсечени в камината на тоя дето го е написал това ? Прости, тъпи и малоумни хора …. които не си задават въпроси, а само си измислят разкази с елементи на разсъждения ……. и най-вече проявата на завист БЪЛГАРСКЯТ манталитет винаги на висота и на лице…. Има една БГ звезда която всеки ден във ФЕЙСБООК нарича БЪЛГАРИТЕ, ПРОСТ НАРОД … АНДРЕЙ ЕДРЕВ … почвам да му вярвам. А ме обижда, защото съм Българин … и се срамувам …. от събратята си ……

27.07 2015 в 20:36

А кой ще посмее да каже на приматите собственици нещо!? Да ги затвопят тези развъдници на дрога и проститутки!

27.07 2015 в 20:28

Сакурите паднаха, кестените ги последваха, да се готвят дъбовете. Един мат'рял неспирно реже друг мат'рял...