Кръчма "удуши" в найлон кипарис, иглички падали по масите (снимки)

OFFNews 22 юли 2015 в 10:30 9397 20

Снимка Любомир Божинов

Кипарис в Несебър бе опакован в черен найлон, за не падат игличките върху масите и да не "пречат на клиентите".

За абсурдния случай във Фейсбук разказва Любомир Божинов, който е снимал "удушеното" дърво.

"Близо 20 години посещавам Несебър по няколко пъти през годината. Не съм виждал друг град, в който така варварски общинската администрация да се отнася към растителността. Правил съм снимки,писал съм до общината, но нещата продължават и сега. Днес се натъкнах на изключително изобретателен начин да се унищожи вековен кипарис на Южния плаж, без да се попада под ударите на закона. Дървото ронело иглички върху четири от масите на бизнесмена и му гонело клиентите. Миналата година се опитал да го унищожи с нафта, но не успял.Тази година, с разрешение на някакъв, навярно корумпиран служител, го е облякъл с черен найлон. Колко мислите ще издържи този кипарис в пълна тъмнина и нагряван от слънцето до 60-70 градуса? Подобни, но други хитри способи се виждат на всякъде в града.", пише Любомир във Фейсбук.

Снимките, направени на 20 юли, на облечения в найлон кипарис обиколиха мрежата и вероятно благодарение на недоволството задушливата "дреха" на дървото днес е била премахната.

Любомир се натъкнал и на друг несебърски абсурд, който вече е познат като технология - дърветата по алеите са бетонирани до корен.

"Ствола е стегнат в каменна прегръдка и няма откъде да проникне влага. За две-три години изсъхва", казва Божинов за този случай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!