Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Библиотекарският ВУЗ на Стоян Денчев засекрети дисертацията на Писанчев

Министерството на образованието не знае дали такъв подход е позволен във висшето образование

Ива Оприкова Последна промяна на 20 февруари 2015 в 09:55 5366 10

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев работил над тайна дисертация. За засекретения научен труд потвърди пред bTV ректорът на Университета по библиотекознание и информационно технологии (УНИБИТ) проф. Стоян Денчев.

Както ОFFNews.bg много от кадрите на родното ФБР поеха по пътя на научната кариера и защитиха докторска степен по въпросите на сигурността в учебното заведение, ръководено от бившия депутат от ДПС и вицепрезидент на "Мултигруп".

Научният труд на Писанчев съдържал секретни данни като структурния състав, числеността на служителите и функционалните характеристики на служители на ДАНС, което наложило засекретяването му. Не е ясно обаче дали университетът има право на това. 

"Бях член на журито и ходих в ДАНС, за да чета дисертацията. Самата защита беше в ДАНС", обясни Денчев и уточни, че има допуск до класифицирана информация.

От министерството на образованието обясниха, че не знаят дали такъв подход е позволен във висшето образование и все още не са коментирали дали е редно да бъде засекретен научен труд, който по принцип би следвало да се защити публично и дали може да се използва класифицирана информация в дисертации.

Освен настоящият шеф на ДАНС Владимир Писанчев в УНИБИТ по пътя на научната кариера и за защита на научните си титли работят още бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, както и бившата шефка на Финансовото разузнаване Полина Кавръкова. Не е ясно с какъв статут са научните трудове над които работят и за които предстои да получат докторска степен. Докторска дисертация е защитил и Константин Казаков, председател на ДАНС след Петко Сертов и преди Цветлин Йовчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2015 в 09:57

Библиотекарският е нещо като рабфак на мултигруп и ДС - ДпС . А ДС е на КГБ .

Рабфак имаше по времето на соца . Тогава това беше начин малоумни но верни на партията да избутат по някакъв начин "вишо" образование .

20.02 2015 в 15:20

Темата май била:"Принос на спецслужбите ,за поддържане нивото на беззаконието,престъпността и корупцията .Методи за перманентно източване на полезна информация и насочването и в правилна посока.."А кои са държавите ли?Вие ги казахте!

20.02 2015 в 14:56

Ако темата (дисертацията) е засекретена - да се провери:
1. Рецензенти, асистенти при написването, "машинописка" и т.н имат ли допуск до секретна информация и каква степен.
2. Да се провери атестационна комисия, присъствали на атестацията - кибици, приятели, близки и т.н. Имат ли достъп до секретна информация.
3. Има ли съставен протокол - кои точно лица и в кои етапи от написването на дисертацията са участвали и в качеството на какви - от самия Писанчев - до книговезца подвързал смешната дисертация! Какъв е допускът им до секретна информация.
4. Да се даде отговор както как библиотекарското училище се преформира в институт по сигурността и незабавно, на минутата да се отнеме тази негова клоунска функция!!!
5. Тези точки са адресирани не до четящите и пишещите във форума а, до тези които срамежливо не публикуват станишевите брътвежи от дисертацията му излагация и до т.нар „разследващи“ журналисти и подобни зачислени на котлова храна към партийни централи, съюзи на работодатели, тамплиерлъци, ротарианщини и най масовото движение след бригадирското – масонското движение в Бг и подобни клоунади.

20.02 2015 в 14:24

Унибит....хохохоо там си е купил явно..хохоо

20.02 2015 в 14:12

1. Ако е засекретена тази дисертация, какъв е грифът за класификация на информацията- служебно ползване, поверително и т.н.
2. Ако всички около тази дисертация (РЕЦЕНЗЕНТИ, АСИСТЕНТИ ПРИ НАПИСВАНЕТО, "МАШИНОПИСКА",АТЕСТАЦИОННА КОМИСИЯ, ПРИСЪСТВАЛИ НА АТЕСТАЦИЯТА И Т.Н) имат достъп до класифицирана информация и то до точното ниво с което е класифицирана темата то този УНИБ-Университета по библиотекознание и информационно технологии направо ме УБИ -УНИВЕРСИТЕТ ЗА БЪДЕЩИ ....(с буквата "И" започват толкова думи , от идиот до интелектуалец)

20.02 2015 в 12:36

НАУЧЕТЕ СЕ ДА СЪКРАЩАВАТЕ, МОЛЯ!!

Българската академия на науките = БАН

Софийски университет = СУ

Университет за национално и световно стопанство = УНСС

Университет по библиотекознание и информационни технологии = УБИТ

20.02 2015 в 12:16

AKO TEMATA (ДИСЕРТАЦИЯТА) Е ЗАСЕКРЕТЕНА - ДА СЕ ПРОВЕРИ РЕЦЕНЗЕНТИ, АСИСТЕНТИ ПРИ НАПИСВАНЕТО, "МАШИНОПИСКА" И Т.Н ИМАТ ДОПУСК ДО СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ. ВТОРО! ДА СЕ ПРОВЕРИ АТЕСТАЦИОННА КОМИСИЯ, ПРИСЪСТВАЛИ НА АТЕСТАЦИЯТА И Т.Н. ИМАТ ЛИ ДОСТЪП ДО СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ, ИМА ЛИ СЪСТАВЕН ПРОТОКОЛ КОИО ТОЧНО ЛИЦА И В КОИ ОТАПИ ОТ НАПИСВАНЕТО НА ДИСЕРТАЦИЯТА СА УЧАСТВАЛИ И В КАЧЕСТВОТО НА КАВИ - ОТ САМИЯ ПИСАНЧЕВ - ДО КНИГОВЕЗЦА ПОДВЪРЗАЛ СМЕШНАТА ДИСЕРТАЦИЯ!
ДА СЕ ДАЕ ОТГОВОР КАКТО КАК БИБЛИОТЕКАРСКОТО УЧИЛИЩЕ СЕ ПРЕФОРМИРА В ИНСТИТУТ ПО СИГУРНОСТТА И НЕЗАБАВНО, НА МИНУТАТА ДА СЕ ОТНЕМЕ ТАЗИ НЕГОВА КЛОУНСКА ФУНКЦИЯ!!!

20.02 2015 в 12:09

Те направиха грешка с дисертациите на Борисов и Станишев, та цял народ им се смя, сега ги засекретяват предварително

20.02 2015 в 11:46

А моята дипломна работа(труда,презентацията, кода,функциониращото приложение) бакалавър/магистър я има на сайта на университета(не този същият)и всеки който има желание може да я намери и прочете, изтества и дори да остави коментар .....

20.02 2015 в 11:43

В тази държава всеки ли може да засекретява.Тези ДПС-плужеци ни взимат вече за балъци.