Quantcast

Бежанци в Харманли започнаха гладна стачка заради студа и глада (видео)

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2013 в 16:07 6369 18

Бежанци
Бежанци

 

Близо 200 души от транзитния център за имигранти в Харманли обявиха гладна стачка днес заради мизерните условия във фургонния лагер.

Имигрантите – сирийци и афганистанци, се оплакват от липса на медицинска помощ, липсата на отопление, заради която не могат да спят във фургоните и палатките, и оскъдната храна.

„Живеем като животни. Търсим помощ. Защо българското правителство ни приема, след като не може да осигури нормални условия”, заявиха бежанци в Харманли.

Протестиращите блокираха пропускането на коли в лагера при бариерата на входа. „Когато спряхме колите, започнаха да ни бият. Полицаите се държат с нас като с животни”, оплакаха се настанените в центъра.

Комендатът на центъра Жельо Желев отрече да е оказвано насилие над стачкуващите чужденци. „Седнали са и серат! Да обявяват и космическа стачка ако искат“, изригна пред “Медиапул” директорът.

„Те правят стачка, ама и те не знаят за какво. Искат да получат за три дена статут, после да бъдат настанени по хотели и да карат леки коли. Просто няма как да стане. Утре тия хора могат да настояват и за джакузи. Ми знаете ли, че сред тях има и такива сами мъже - те настояват за гаджета. Друг дошъл с две съпруги и настоява да сменим законодателството и да узаконим втората му жена. Ние ще се съобразяваме с българските закони”, заяви управителят пред bTV. Според него имигрантите нямат причина да се оплакват от липса на медицинска помощ, защото „линейката седи и обслужва”.

Лагерът за търсещи убежище в Харманли е най-претовареният от всички центрове в страната. Той има капацитет за 450 души, но в него вече са настанени повече от 1100 чужденци.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2013 в 17:25

Този директор трябва ВЕДНАГА да си подаде оставката!!! Тъпак! За животни да говореше щеше да е по - снизходителен. Толкова ме е срам като чета коментарите - не можете да проявите грам толерантност и съчувствие към хора, които са избягали от война, хора, които са изоставили домовете си, работата си, за да спасят своя живот и живота на децата си!

Между другото,колко от вас имат роднини, които и в момента живеят и работят в чужбина? Ще приемете ли ако отношението в чужбина към вашите роднини е същото като към тези нещастни хора или ние БГ-тата сме друго, по - добро качество хора?

Hospitable Bulgarians Myth - BUSTED!

20.11 2013 в 09:44

Просто културата им е такава- наедно и също място спят, ядат и серат.

19.11 2013 в 22:15

Ами голям плакат и пред президентството! Опитай се да зададеш този въпрос на върховния главнокомандващ преди, по време на или след КСНС, който той свиква.

19.11 2013 в 18:17

"Ми знаете ли, че сред тях има и такива сами мъже – те настояват за гаджета. "
Няма да е зле да се заделят малко пари от бюджета и за платен секс, щото тия нерези като нищо ще тръгнат да нападат жените из Харманли.

19.11 2013 в 18:16

НЕ ИСКАМЕ ЕМИГРАТИИИ...

НЕ ИСКАМЕ БЕЖАНЦИИИ....

ВЕ ИСКАМЕ ЦИГАНИИИ...

НЕ ИСКАМЕ ЕСССС...

НЕ ИСКАМЕ НАТООО...

НЕ ИСКАМЕ ГЕРППП..

НЕ ИСКАМЕ БСПППП...

НЕ ИСКАМЕ ЧАЛГАААА...

ДОЛУУУ КАПИТАЛИЗМААА...

19.11 2013 в 18:08

Ами да не се бавят, да променят - 2,3,4 жени колкото поискат!Луди хора, аз с една жена едвам се оправям, тея искат по 2-3 :D

19.11 2013 в 17:41

Абе хем бягат от война, хем успяват да избягат живи и пак недоволни.

Колкото и да гладуват, парите предназначени за тях няма да бъдат спестени :)