Нов протест на Телиш срещу бежанците блокира за кратко пътя София-Плевен

Вероника Шербанова 17 ноември 2013 в 13:13 2690 2

Бежанци
Бежанци

Жители на плевенското село Телиш излязоха отново на протест срещу настаняването на бежанци в бежански лагер край селото.

Те блокираха за около 30 минути главния път София – Плевен – между 10.50 и 11.20 часа, уточни регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова.

Протестът е преминал при засилено полицейско присъствие. Демонстрацията е минала без инциденти, допълни Цветкова, цитирана от bTV.

На шосето излязоха между 150 и 250 души, които настояват да не бъдат настанявани бежанци край града, а оборудването за бежанския лагер, докарано в бившото военно поделение, да бъде изнесено.

Жителите на Телиш все още не са получили отговор на въпросите, които изпратиха до правителството. Основните им притеснения са за настаняването на около 4000 бежанци в лагер от затворен тип, обясни председателят на инициативния комитет на протестите Марин Шкодров.

Ние не сме против бежанците, но смятаме, че такива лагери трябва да се правят извън населените места, а бежанците в тях да са на малки групи. Опасно е да се настаняват толкова много хора на едно място, защото сред тях може да има опасни елементи, категоричен е Шкодров.

Жителите на Телиш очакват отговор от правителството до 20 ноември. След това ще бъде решено какво действия ще бъдат предприети, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!