Бездомни кучета от съседните области се превозват нелегално в Силистренско

В общините не достгат средства

Offnews Последна промяна на 10 януари 2014 в 17:54 1451 0

Това бе съобщено на състоялата се днес първа за годината среща на кметовете и председателите на общинските съвети от Силистренска област с областния управител на Силистра Насуф Насуф.

От БТА съобщават, че издръжката на приютите за бездомни животни не е достатъчна в много общини в Силистренска област. Не достигат средства и за общите устройствени планове на общините, които са задължителни, излизат скъпо и разработката им ще е трудна без подкрепата на държавата. Средствата са недостатъчни и за обезопасяването на детските площадки,както и тяхното сертифициране. За изграждането на една площадка са необходими минимум 15 000, а за сертификат - 1 500 лева.

Значителни средства са необходими и за изпълнение на предписание на РЗИ за течаща вода и тоалетни помещения в гробищните паркове. На много места те са на значително разстояние от населените места и няма канализация. По религиозни причини в гробищните паркове на някои етноси такива съоръжения не бива да има.

Общинските ръководители смятат, че трябва да има по-ясни правила за приемането на проекти по различните програми и поставиха въпроса за ангажиментите на държавата при осъществяването им. Неясноти съществуват и по въпроса за таксата на битови отпадъци след 2015 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови