Бебе издъхна 4 часа след раждането си в Асеновград

OFFNews 20 април 2015 в 09:35 8019 3

Бебе издъхна 4 часа след раждането си в болницата в Асеновград. Детенцето е родено с тежка форма на асфиксия, твърдят лекарите. По случая започва проверка, съобщи Марица. 

28-годишната Минка Пенева от село Богданица родила в полунощ на 9 април със секцио. Новороденото тежало 4,5 кг. Майката твърди, че в картона е записано, че терминът е на 23 март . Детето обаче се появява на бял свят повече от две седмици закъснение. Жената твърди, че отказали да я приемат навреме за раждане, тъй като нямала здравни осигуровки. 

Консултациите преди раждането не давали индикация за проблем с плода, според наблюдаващия гинеколог д-р Владо Иванов. Лекарите, извършили израждането, д-р Богдан Червенков и д-р Кузмов са категорични, че бебето е било в добро състояние, а точните причини за последвалата смърт могат да кажат неонатолозите след проверката.

Запознат съм със случая, за него вече тече прецизна проверка. До момента има данни, че е настъпило състояние на тежка асфиксия, но нямаме окончателно заключение, каза шефът на болницата д-р Иван Червенков. 

Все още не съм получила смъртен акт и не знам как почина детето ми, което чаках 10 години, обяснява младата жена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!