Българските шофьори с над милион нарушения за година

OFFNews 02 февруари 2014 в 19:20 3083 1

За една година българските шофьори са направили 1 007 000 нарушения по пътищата. КАТ отчита 8% повече наказания. Най-често българите са били глобявани за превишена скорост, шофиране в насрещното и отнемане на предимство на пешеходец, съобщава bTV.

Само за последните 24 часа двама души са загинали на пътя. През миналата година е отбелязан 3% ръст на тежките катастрофи, в сравнение с 2012 г. Ранените също са повече. Добрата новина е, че при повече катастрофи, броят на загиналите не е нараснал - 601 души са загубили живота си през 2013 г., както и през 2012 г.

Статистиката сочи, че близо половината от тежките катастрофи са заради превишена скорост. Освен това голяма част от катастрофите са се случили на второкласни пътища, през нощта. Затова от КАТ пращат приоритетно екипи по пътищата в селата.

От Пътната полиция обясняват още, че не рядко се случва глоби, наложени ни на пътя се пращат на данъчните, заради грешка при попълването на платежното.

След месец ще бъде направена и нова карта, която ще показва кои пътища са най-опасни и стават най-много катастрофи. Картата ще бъде достъпна в интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!