Български сводник в Холандия обезобрази от бой проститутка, арестуван е в Бургас

OFFNews 15 октомври 2017 в 14:05 37501 0

Илко Тонев

История за български сводник пребил до неузнаваемост жена, обиколи западната преса. Илко Тонев, 37-годишен сводник в Холандия, обезобрази от бой и едва не уби проститутка, подлъгана от него да замине. Историята сподели "Дейли Мейл" по разказ на правозащитник от Австрия.

Тонев подлъгал и омаял 20-годишно момиче, също българка, да замине за Холандия. При пристигането си обаче, младата жена с името Маргарита, остава без паспорт и документи. Сводникът ги взел и я принудил да проституира.

Маргарита направила опит да избяга, когато тя и сутеньорът се връщат за кратко в България, но Тонев я върнал, а отмъщението му било жестоко - той я пребива, а днес цялото ѝ тяло е в брутални белези.

След побоя, тя била захвърлена от кола пред болница в България. 

За изненада на Тонев, тя оцеляла в болницата, а малко след като тя вече е можела да говори, 37-годишният мъж е задържан от българската полиция в началото на септември в Бургас. Новината за ареста му съобщи дори полицията във Хага.

Момичето не било подлъгано за работа и пари, а любов, разказва австрийският правозащитник Норбърт Чипек, който помага на жертви на трафик на хора и проституция.

За Холандия един от най-големите проблеми е именно трафикът и проституцията, а истории като тази на Маргарита не са една и две. Между 2010 и 2014-та година жертвите на трафик са близо 7000, пише "Дейли Мейл" в своя материал за Маргарита.

Днес съдбата на подлъганото момиче все още е под въпрос. Тя е останала под крилото на австриеца, който събира пари за още операции, за да ѝ помогне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови