България благодари на Финландия, Полша, Румъния, Черна Гора, Молдова и Украйна за помощта в Руско-турската освободителна война

OFFNews Последна промяна на 03 март 2018 в 13:50 6249 8

В телефонен разговор с президента на Финландия Саули Нийнистьо министър-председателят Бойко Борисов изрази признателността на българския народ за финландското участие в Освобождението на страната ни през 1878 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„България няма да забрави 900-те финландски воини, участвали в Руско-турската освободителна война, нито техният героизъм, проявен в
най-важните за хода на бойните действия сражения“, каза Борисов.

Борисов изпрати писма до премиерите на Полша, Румъния, Черна Гора, Молдова и Украйна, в които отбелязва благодарността на България за участието на техни сънародници за делото на Освобождението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

7

Панчо

03.03 2018 в 17:11

Чехите щото усещат, че юнайт юроп само ще си избърше краката в тях, а на Русия могат да разчитат, а ние щото винаги сме били обратна държава с обратни управляващи.
Ама държавата - не хората!

Щото и това заглавие тук си е чиста провокация.

21662

5

spirit оригиналът

03.03 2018 в 16:49

Трудно е да се обясни защо чехите, които силно мразеха руснаците по време на соца (и има защо), сега са по-скоро положително или поне неутрално настроени срещу Русия.

А у нас, които бяхме най-верният сателит на Москва и се къпехме в братска дружба, петрол за стотинки и др., сега са пощръклели мнозина и на такива дати като днешната валят нелепи обяснения, че всъщност са ни освободили украинци и финландци, че всъщност Левски е убит от руснаците, че тази дата е начало на окупация и прочее.

Или възбудените по темата Русия са по-шумни в нета?

И като питаш нещо такова - веднага си русофил, путинист, национален предател.

Да не смееш да се обадиш против "модерността"...

3000

4

Панчо

03.03 2018 в 16:45

А колко руски войни паднали има.. и как не намалява благодарността ни, като дори няма спомената Русия!
Фактите представени тук - ако въобще са верни, не само че намалява благодарността ни, а направо я пренебрегва и и се подиграва!

3000

2

Панчо

03.03 2018 в 14:37

А защо е пропуснал Япония, има цял един самурай който се е жертвал за доброто дело.
И впрочем в коя война са участвали всички тея люде... Руско- турската ли?