Арестуваха шефовете на ДАИ-Плевен, вземали "такса спокойствие"

OFFNews 23 октомври 2014 в 17:56 6571 1

Спецполицаи от ДАНС задържаха шестима души от регионалната инспекция „Автомобилна администрация“ - Плевен заради изнудване.

Арестувани са директорът и зам.-директорът на ДАИ-Плевен, както и още четирима служители на регионалната дирекция в града.

Операцията е проведена съвместно от Софийската градска прокуратура и ДАНС.

При спецакцията са извършени над 20 обиска, като са претърсени служебни помещения в сградата на ДАИ, пункт за извършване на технически прегледи, жилища, автомобили и др. Обискирани са и 7 души.

След взети свидетелски показания станало ясно, че някои от служителите на ДАИ-Плевен са изнудвали транспортни фирми, като са изисквали месечни плащания и са препращали за технически прегледи на точно определен пункт.

Служителите са вземали „такса спокойствие“ от собствениците на транспортни фирми и са вземали подкупи при извършени пътни нарушения. Освен това служителите са търгували и с издаване на шофьорски книжки.

Разследването е установили, че над 10 транспортни фирми са станали обект на изнудване.

Това е третата операция на новосформираното Специализирано звено за борба с корупцията. При предишните операции бяха задържани кмета и зам.-кмета на Плевен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови