Агенцията по храните конфискува 250 кг развалено месо в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 17 юли 2015 в 11:42 3266 1

Снимка wikimedia

250 кг. пилешко месо и 6 кг. колбаси с изтекъл срок на годност е иззела Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) от складове в Пловдив, съобщи директорът на Областната дирекция на БАБХ Камен Янков, цитиран от "Фокус".

Конфискацията е станала като инспекторите на агенцията са направили едновременна проверка на 15 обекта за търговия на едро в сряда. Цялата конфискувана продукция е изпратена в екарисаж.

Янков каза, че другата мярка, която е предприела БАБХ с цел превенция продаването на некачествени храни, е ежедневни проверки на зеленчуковите борси. На територията на най-голямата борса в Пловдивския район - тази в с. Първенец - е предоставена специална стая на ветеринарните инспектори, за да могат те да дежурят непрекъснато там.

Най-честите нарушения се състоят в това на етикета на стоката да не бъде означен произхода на продукцията или пък изцяло да липсва етикет. Една от набелязаните цели е търговците на едро да разберат, че трябва да се регистрират като търговци. Според Янков трудност са тези, които продават на маси, но и те започнали да научават за изискването и правилата, свързани с него.

Директорът казва, че вече ежедневно постъпват заявления за регистрации на търговци и уверява, че проверките на тържищата ще продължат през цялата година, както и през следващата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови