Адвокатите на Златанов се притесняват той да не изчезне като тефтерите

Ивайло Анев 21 ноември 2014 в 10:23 4179 3

Бившият председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов

Кражбата на тефтерите не е в полза на Филип Златанов и това ще се види с течение на времето. Да се надяваме сега да не изчезне и г-н Златанов както тефтерите.

Това заявиха адвокатите на бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

"Това, което знаем, е, че тефтерите на г-н Златанов никога не са били в съда. Но ако липсата на тефтерите ни улесняваше толкова много, нямаше вчера да има 6-7 часа заседание на съда", подчерта адвокат Ирен Савова пред Нова телевизия.

"Накратко, обвинението срещу Филип Златанов е заради това, че, без да уведоми президентския съветник Димана Ранкова и държавния глава Росен Плевнелиев за решение за конфликт на интереси срещу нея, го е качил на сайта на КПУКИ", уточни адвокат Савова.

Не знам дали той сега е охраняван, допълни тя.

Случват се странни неща, когато дойде ред за г-н Златанов – появяват се болни от ебола, връщат се пари по оперативни програми, добави другият адвокат на бившия шеф на КПУКИ.

В студиото беше и депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов, който попита откъде Кирил Добрев разполагал с веществени доказателства, да ги разнася по медиите.

"Законът постановява, че веществени доказателства могат да се вадят само с разрешение на държавното обвинение. С тези т.нар. тефтери са разполагали само някои служители на ДАНС и прокуратурата. Ето там трябва да се търси какво се е случило с тефтерите", посочи Атанасов.

Според него всичко това било активно мероприятие, с което се целят две неща - да изчезнат истинските веществени доказателства и да се „възкресят” някои практики от първия кабинет на Борисов.

Има ново досъдебно производство, което е извън обвинението срещу Златанов и никой не знае за какво е, припомни генералът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!