Графолог: Първоначалният текст е бил Д.П., а не 10

OFFNews 21 ноември 2014 в 07:46 11818 11

Оригиналният текст в тефтерчето на Филип Златанов е бил Д.П., а не 10.

Това заяви графологът Саша Атанасов пред bTV тази сутрин с уговорката, че при липса на оригиналния текст не може да се направи категорично заключение.

Инициалите съвпадат с първите букви от името и фамилията на Делян Пеевски. В тефтерчето на места е написано не Д.П., а Д. Пеевски, отбеляза Антоанета Цонева от "Протестна мрежа", която също коментира казуса в студиото на bTV.

"Тъй като не изследваме оригинала, се губят много от признаците, с които можем да обосновем категорично заключение. Но се набива на очи следното: Ако приемем, че "10" е оригиналът, веднага  ще отчетем несъответствие между изписването на цифрите 1 в "10" и по-долу, където е изписана годината 2012. Във втория случай изписаната цифра няма основа отдолу. Същият е случаят с цифрата 0 от въпросното "10". То е изписано по начин, коренно различен от другите нули, написани в тефтерчето. Тя по никакъв начин не прилича на другите нули. В единия случай е изписана с ляво окръжно движение, а на другото място - с дясно окръжно движение", каза графологът.

За изгубването на тефтерите на Филип Златанов графологът заяви, че това е "лош късмет" и че вещото лице Стефан Бенчев е "много опитен, да не кажа най-опитният от нас".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!