Quantcast

63 имигранти са задържани на борда на яхта край Шабла

OFFNews Последна промяна на 17 август 2014 в 14:26 1349 3

Снимка mvr.bg

63 нелегални имигранти са задържани на борда на яхта в района на Шабла, съобщават от МВР.

Оказана е спешна помощ на 16-годишен младеж, който е бил на плавателния съд.

Информацията за плавателен съд, пътуващ с непостоянна скорост и променлив курс в района на Шабла, е постъпила на 16 август около 14:45 ч. в дежурната част на "Гранична полиция" - Бургас.

Плавателният съд се е придвижвал със скорост около 5 възела в направление Румъния и капитанът му не е отговарял на повикванията, изпращани от Локален координационен център-Галата. За проверка е бил изпратен граничен партулен кораб.

Служителите на гранична полиция установили на място ветроходна яхта с българска регистрация, управлявана от капитан - турски гражданин, с около 60 човека на борда. По информация на командира на патрулния кораб, в яхтата е имало непълнолетен младеж в тежко здравословно състояние, който се нуждаел от лекарска помощ.

Около 22:45 часа е бил изпратен катер на Морски спасителен център, който е транспортирал младежа до Каварна. След преглед на място от екип на спешна помощ се установило, че е наложително момчето да бъде закарано до спешния център на МБАЛ „Св. Анна” – Варна, а по-късно и до спешен детски кабинет в МБАЛ „Св. Марина” – Варна, където да остане за лечение.

Днес рано сутринта задържаната и конвоирана от катери на гранична полиция яхта акотсира на „Морска гара – Варна”. На борда й са установени 63 души, по-голямата част от които афганистански граждани, петима сирийски граждани, двама турски граждани, сред тях 18 жени и 16 деца.

Имигрантите са настанени в помещение на „Морска гара-Варна” за извършване на медицински преглед.

Уведомени са Районна прокуратура -Каварна, Окръжна прокуратура-Варна, Областна управа- Варна, Държавна агенция "Закрила на детето".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2014 в 11:24

да им дадат храна и вода и да ги връщат в братска Турция. Тези невинни дечица утре ще са родните ни терористи и джихадисти.

17.08 2014 в 17:03

Не е като "народна милиция" =)))

17.08 2014 в 16:31

"Гражданска полиция"...