2000 деца от Украйна ще учат в училища и градини във Варненска област

OFFNews 22 август 2023 в 18:16 1923 1

Снимка Областна администрация Варна

Близо 2000 са децата от Украйна, които ще учат в градините и училищата във Варненския регион. Това съобщиха днес от пресцентъра на областната администрация в крайморския град след работна среща между областния управител доц. Андрияна Андреева и началника на Регионалното управление на образованието д-р Ирена Радева.

На разговора е дискутирана възможността във Варна да бъде създаден факултет по педагогика към някое от висшите училища. Той би създал условия хабилитирани лица да преподават на действащи учители методики за обучения по различни предмети. В настоящия момент, въпреки необходимостта от такова специализирано обучение, преподавателите са принудени да се подготвят в други градове.

Д-р Радева е запознала ръководството на областната администрация с нуждата от промени в редица наредби, свързани с правата и задълженията на учителите, учениците и родителите, които са част от стратегическите действия на МОН за развитие на системата на образованието. Измененията ще бъдат подложени на анализ от всички ръководители на Регионални управления по образованието в страната и МОН на национално съвещание. За БТА бе уточнено, че срещата ще се проведе на 1 и 2 септември край Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика