Quantcast

20 нови автобуса на газ ще возят софиянци

OFFNews Последна промяна на 26 август 2014 в 07:51 6265 3

20 нови автобуса на газ ще возят софиянци

От днес по улиците на София тръгват 20 нови автобуса. Превозните средства са закупени със средства по оперативна програма "Околна среда".

До края на годината в София ще тръгнат още 106 нови автобуса.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на околната среда и водите Светлана Жекова ще присъстват на въвеждането в експлоатация на новите автобуси, които се движат на природен газ.

"Пускаме първите 20 автобуси от общо 126, които закупихме с изцяло 100% европейски средства по Оперативна програма "Околна среда". Знаем, че това е една от най-важните ни задачи - подмяната на средствата за градски транспорт, обновяването. След новите трамваи, новите тролеи, които вече се движат по улиците на София и създават един съвсем различен вид на града, сега вече ще започнат да се движат и новите екологични автобуси, немско производство - климатизирани, през зимата топли, през лятото студени, а не обратното. Това са едни резултати, които се дължат на съвместната работа на много екипи", коментира столичният кмет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.08 2014 в 20:48

Не е само София. Просто всички новини се отразяват за София, но не винаги тя е първа във нещо. Във Варна такива автобуси се движат от половин година. Дори и тролейбусите ни са такива със климатици и всички екстри. Дори имаме GPS система, където от телефона може да видиш в реално време къде се намира твоят номер автобус и да определиш кога да излезеш на спирката така че да не чакаш.

26.08 2014 в 19:16

Еее всичко само за Софиянци,като,че ли София е България,не забравяйте,че има и други градове в България и там има хора и те искат да пътуват като БЕЛИ ХОРА а не като аборигени или като чували с картофи,пратете нещо и на тях,че току виж се разсъхнала работата.!!!

26.08 2014 в 08:09

Браво, кмете! Да си жива и здрава г-жо Фандъкова! Още дълги години да си ни кмет, защото резултатите са видими.