Вижте новите автобуси на София

OFFNews 12 август 2014 в 10:38 28473 12

Снимка Виктор Петров

Новите автобуси за градския транспорт в София.

Тази сутрин в Софи са притстигнали 20-те нови автобуса на MAN, които до края на седмицата ще бъдат пуснати по различни линии на градския транспорт.

Виктор Петров от София ги е заснел как влизат в града и ги е пуснал във Facebook.

"Сутринта случайно срещнах новите автобуси на София - бяха с кордон в колона около 20 бр. #Европейскаработа!!!", написа Петров в профила си.

Автобусит са в гаража на MAN, където ще го оборудват с необходимите неща за пускане в експлоатация - устройства за картите и др., обясниха от Столичната община за OFFNews. 

До края на август ще бъдат пуснати първите 20 нови автобуса по различни линии на градския транспорт в София, които постепенно, в продължение на няколко месеца, ще заменят повечето съчленени автобуси, използвани над 30 години, съобщи наскоро зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов.

Закупените нови 126 автобуса от Столичната община са оборудвани с най-модерната за момента техника, отговарят на всички европейски екологични норми и на изискванията за достъпност.

Имат климатици, ниски подове, газови двигатели, системи за аудиоинформация. С тях ще бъде подменен около 35% от столичния автопарк.

Проектът е по оперативната програма „Околна среда“.

Ето ги и новите автобуси на влизане в София, заснети от Виктор Петров:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!