14 тона токсични отпадъци до с. Яна, районът е отцепен

OFFNews 18 февруари 2019 в 09:17 5632 3

14 тона токсични отпадъци са изхвърлени в района на Гара Яна. Районът е отцепен. 

В петък вечерта в 22:00 ч. получихме сигнал за миризма в района на промишлената зона на село Яна. Веднага предприехме действия. Уведомихме РИОСВ“, каза директорът на Дирекцията за аварийна помощ и превенция към Столична община Красимир Димитров, цитиран от Нова тв. 

Измерванията показаха по-високи концентрации на въздуха с опасни вещества. Бяха изсипани варели с неизвестно вещество, което е лесно запалимо и токсично. Оторизирана фирма ни помага с преместването на тези варели от реката, допълни Димитров.

Токсичните отпадъци са изхвърлени от служители на фирма, която има площадка за депониране на отпадъци. Това количество е огромно, предизвиква силна задушлива миризма в района. Действието е изключително опасно за живота и здравето на хората. Отпадъците сигурно са изхвърляни с дни, обясни още директорът на Дирекцията за аварийна помощ и превенция към Столична община. 

Продължава работата на фирмата до изчистване на почвата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12235

3

drashkom

18.02 2019 в 14:44

Така ли се изсипват 14 тона!

4000

2

Inram

18.02 2019 в 11:57

Как така някой има "площадка за депониране на отпадъци"? Депонирането е дейност за постоянно обезвреждане на отпадъци. В България има около 80 депа за неопасни отпадъци, каквито са например депата за смесени битови отпадъци и депа за индустриални отпадъци. Може тази фирма има площадка за събиране и съхранение на опасни отпадъци, което не означава депониране.Моля събщете името на фирмата и какво разрешение има тя. Защо трябва да се борави с анонимна информация, ако наистина е идентифицирана фирмата.

10571

1

Hissarion

18.02 2019 в 10:28

Изхвърлени от служители на фирма?! А самата фирма сигурно няма нищо общо? Покрайнините на София са се превърнали в сметище от производствени отпадъци, а Фандъчката нехае.