Нови записи: Груевски си поръчал тайно Мерцедес за 1 млн.

OFFNews 14 май 2015 в 11:20 9154 20

Нови записи разкриват: Груевски си поръчал Мерцедес за 1 млн.

Компроматната война в Македония продължава с пълна сила, след като в интернет изтекоха нови записи на телефонни разговори. От поредната порция записи става ясно, че македонският премиер Никола Груевски си поръчал по каталог специален Мерцедес за 575 000 евро. 

Записите, разпространени от лидера на опозицията Зоран Заев, са на поредица от разговори между Груевски вътрешния министър Гордана Янкуловска. Двамата се уточняват как точно да бъде прикрита новата придобивка на премиера. Груевски предлага луксозното возило да се съхранява в МВР и да се изважда само при събития на премиера, при които няма журналисти. 

В първия разговор Груевски уточнява с Янкуловска какъв автомобил иска точно: 

„Искам да бъде последен модел - Full Mercedes. На задните седалки искам да има екрани за малките, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да "разиграем", че става въпрос за кола на МВР. До изборите колата да се води на МВР", казва Груевски, на което Янкуловска отговаря: „Да, да така ще бъде. Колата ще се води на МВР".

След този разговор Янкуловска разговаря с шефа на спецслужбите и братовчед на премиера Сашо Миялков: "Ей, нямаш представа каква фантазия е колата - има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази", пояснява Янкуловска в разговора с Миялков. "Супер, №1, перфектен", обяснява Янкуловска.

Понастоящем и Янкуловска, и Миляков вече не са на постовете си, след като премиерът ги отстрани заради провала на спецслужбите в Куманово. При пестрелка с терористи осем полицаи бяха са убити, а 37 - ранени.

След тези разговори, които бяха разпространени вчера, днес се появи нова порция, която този път уличава лидера на опозицията Заев. От тях става ясно, че лидерът на Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) е искал подкуп от 200 000 евро, пише македонският вестник "Вечер", цитиран от агенция „Фокус".

Срещу лидера на СДСМ вече има повдигнато обвинение за искане на подкуп.

От МВР съобщиха, че Заев е искал 200 000 евро от бизнесмен от Струмица, за приватизация на терен. 100 000 от парите били за изграждане на храм в града, а останалите 100 000 за него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика