Няколко антибългарски тези по случващото се в Куманово

Ангел Джамбазки Последна промяна на 13 май 2015 в 21:52 15272 26

Събитията в съседна и братска, и близка Македония са изключително важни за нас българите и за държавата България. По исторически и по геополитически причини.

Може би затова тя предизвика интерес и множество коментари. Част от тях сериозни, други търсещи малко медийна слава, трети неинформирани или откровено манипулативни. Тук броя „гадаенето“ след колко дни ще се разпадне Македония, откъде идвали и къде щели да идат албанците, кой ги пратил, какви пичове били сърбите и как с тях трябва да „освободим“ Македония от албанците, как американците правили преврат, за да спрат „Турски поток“ и прочее.

Тук внимание и коментар заслужават няколко тези.

На първо място, че сме „православни“ братя със сърбите и заедно трябва да „освободим“ Македония. Единственото нещо, от което сърбите искат да освободят Македония е от все още останалото там българско население. Нищо друго не ги е интересувало никога, не ги интересува и днес. За непросветените по темата – „Войната се връща“, Анри Пози.

Който твърди подобни неща е пропуснал уроците по история на България, по-специално борбата на ВМРО и българската държава срещу сръбската и гръцката въоръжени пропаганди в Македония, причините и последиците от Междусъюзническата война и последвалата я зверска сръбска окупация на Вардарска Македония, първо от „кралевината“, после от СФРЮ. И престъпната и геноцидна за българите във Вардарска Македония сърбо-комунистическа диктатура.

Та, който твърди горното е или опасен за българската национална кауза неграмотник или сръбско мекере. И двата случая работи срещу българския интерес. Волно или неволно.

Като споменах сърбо-комунистическия вектор в македонския въпрос, та се сетих да уведомя нещо нашенските „протестъри“, които сякаш се повдъхновиха от бунтовното минало лято и видимо решиха да изнасят „революция“ и да се намесят и по тази тема. „Македонската нация“ и идеята за създаване на отделна от българската „македонска“ нация, самосъзнание и държава е планирана, организирана и осъществена от Комунистическия интернационал, водач на пролетарската революция, разположен в Кремъл и обслужващ идеите и целите на Сталин и СССР. Доказано, недвусмислено. С дати, протоколи, решения и дори обявяване на „рожден“ ден – 2-ри август, 1944, манастира Прохор Пчински, днес на самата граница, не много далеч от Куманово, прочее.

В този ред на мисли, всеки който защитава „македонската“ нация в някакво противопоставяне срещу вярната историческа теза за българския характер, традиции, история и произход на населението в Македония всъщност работи и осъществява плановете на Коминтерна, Сталин и СССР. Обслужва техните цели и политика. Толкоз.

Трета прелюбопитна теза – американците били организирали нападението в Куманово, за да прекъснат Турски поток. Тази теория се мотивира, както от щатните рубладжии, от т.нар. левица, така и от фалшиви националисти с издълбани петолъчки в душите, сърцата и задниците, които прикриват носталгията си по болшевизма и „работническо-селската власт“ и произход, като за мимикрия се правят и на „патриоти“.

Тази теза всъщност обслужва, защитава и оправдава антибългарската власт на Груевски, който девет години шикалкави и се усуква и всячески се измъква от подписването на договор за добросъседство с България. Договор, който да спре кражбата на историята ни, да спре езика на омразата срещу България, да позволи на българите в Македония да осъществяват своите граждански и политически права пълноценно.

Тази теза преиначава факта, че всъщност в Куманово беше извършена полицейска операция, твърдейки, че „Македония е нападната“. Не. Беше ударена група, която поне от година и осем месеца, се размотава из кумановско-липковския регион със знанието и под носа на властта на Груевски. И бе ударена в момент, когато се очакваше голям опозиционен митинг след чудовищни разкрития за начина, по който „семейството“ на Груевски управлява Македония. Натиск, шантаж, подслушване, убийства, прикриване на убийства, смазване на опозиция и медии. И да, близки връзки и вероятно финансиране от Белград и Москва.

И последно Турски поток изгоден ли е за България? Не, нали? Ако изобщо някой има намерение да го строи, а не е само геополитическа пропагандна пушилка такъв проект би бил изгоден за Турция, вероятно за Гърция, сигурно за Сърбия и със сигурност за Русия. Но не и за България.

Е, тогава този, който реве над този още не изровен чужд гроб чии интереси защитава? Руски? Турски? Сръбски? Вероятно към сигурно. Във всеки случаи не и българските национални интереси.

------------

Авторът е евродепутат от ВМРО. Текстът е препечатан от сайта му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.05 2015 в 11:28

Пропагандните лъжи и манипулации на патриотарите за "подкрепа на ДС-МВРо за Бареков" започват да се пукат като сапунени мехури: парите са давани директно на Каракачан и Джамбаз: виж h t t p : / / w w w.bnews.bg/article-134943 : "Каракачанов се оплете в лъжи! Взимал пари от Василев за книги. От публикуваните днес списъци стана ясно, че той [Каракачанов"> е бил сред най-честите посетители при банкера Цветан Василев"! Всеки път, когато ДПС реши да използва етническата карта, патриотарстващите калдаръм-ДС-кокони Каракачан, Джамбаз, шибаняк, Узун, ГЕРБераста Ковачев, .... услужливо срещу ЗАПЛАЩАНЕ подгряват "българската" етническа манджа за изгладенелите лумпен-патриотари, както СубСидеров направо атакуваще с гамени джамаията в София!

15.05 2015 в 05:05

това момченце му се усладиха паричките и сега подлага където дават. пазар брате :)

14.05 2015 в 22:20

Дедо ми казваше: "Кеко пари - те'ку бугари во Македония! Нема пари - нема и бугари!" Така е било и преди 150 години, така е и сега! "Македонстването" в България е отработен БИЗНЕС - предимно нелегален! И "захапалите" го, одобено тия от ДС-МВРо-то, няма лесно да го пуснат - ако ще да потопят в кръв целите Балкани! "Специалистите" като Джамбаз работят само за много пари, спечелени от другиго много пари: https://www.youtube.com/watch?v=7-6PkOnsMQA&t=33m40s "Дор дека има пари - секогаш ке бидеме другари!"

14.05 2015 в 13:06

Статията е концептуално слаба, но силно манипулативна. Реанимират се различни брадати твърдения, които отдавна не са част от речника на онези, които смятат себе си за професионалисти в областта на Балканите. От самото начало текстът залага на такива клишета - сърбите искали да освободят Македония от българското ѝ население, желаели да я придобият отново.
Първо - вижте колко от настоящите обитатели на Македония се определят като българи и помислете колцина са се решили на това с цел придобиване на паспорт от страна от ЕС. Само напомням, че едно от учудванията на националистите беше породено от факта, че след учредяването на независимата Бивша Югославска Република Македония, българите там не се увеличиха неконтролируемо.
Запитайте се защо Югославия се разпадна без война само в Македония: днес всеки сърбин знае, че парите на федерацията, вложени в Босна, водят до резултати. Само Македония остава икономическа черна дупка, в която все още има дори неасфалтирани основни пътища.
Мога да коментирам всяко от твърденията на г-н Джамбазки, но едва ли има смисъл. Лошото е, че подобно отношение към суверенна съседна държава имат мнозина българи. Ако македонците са наши братя или братовчеди, следва да ги благословим в намерението им да търсят щастието си в своя държава, а не да дирим под вола теле и да обясняваме всичко с вечни врагове, "съюзници-разбойници" и мощно задкулисие, водещо към моделите на мислене, които някога насаждаше Държавна сигурност, предизвиквайки всеки да дири втори план и да не се доверява дори на най-близките си...

14.05 2015 в 12:56


Шиптърите казват: Като изкъпеш македонец остава мръсна вода и чист българин.
Само рязаната шиптърска карабина може да отрезви македонец.

14.05 2015 в 10:23

По въпроса за подкрепата от ВМРО към Бареков:

И на мен ми се стори фрапантно първоначално. После стана ясно, че това е доста умел политически ход от Каракачанина и компания, с който вкараха евродепутат и после показаха среден пръст на Барека. Употребиха го като носна кърпичка, което само по себе си е страхотно :)

14.05 2015 в 09:43

Имам усещане, че пребиваването в Брюксел се оказа положително за автора Джамбазки. Дано да не се лъжа!

14.05 2015 в 09:31

Този човек (Джамбазки) не може, следователно не бива да се занимава с политика. Толкоз.

14.05 2015 в 09:13

Джамбаз от ДС-МВРо е евтина "компютърна система" състояща се от БКП+ДС-побългарен цигански (индо-български) хардуер с инстлиран лицемерен, двуличен и лъжещ по менгянски пропагандно-манипулационен софтуер от агресивния аграрен български комунистически етношовинизъм на "новата българска единна социалистическа нация", създадена 1963 от БКП и ДС с побългаряването за келепир на около 1 млн. цигани: месни и внос от първо направление - СССР, Румъния (през Русе!), Унгария, Югославия (цар Кировите "индианци" от типа на Гойко Митич), идващите от Унгария, Чехословакия, Полша, .... червени цигани, избягали от Гърция след Гражданската война ....! Така че който и да дойде на власт в Македония, ще бъде хулен и омаскаряван за пред бъгарите от индо-българския патриотарстващ "компютър", защото софтуера му в основата си е захранен с македонофобия и може да работи само в условия на умишлено създадена в София омраза и ненавист между българите и македонците! Този "компютър" идеално върши работата на гръцките специални служби и затова "батериите" му се зареждат от гърците периодично - индиректно и пряко чрез множеството ДС-МВРо-коалиционни венчавки в България!!! Ето как българският евро-депутатин от ББЦ (ДС-МВРо, КТБ, ДПС) е бил вербуван при "намирането" на македонския портфейл на екс-главния прокурор Татарчев: http://tinyurl.com/mcpjw2u