ДПС с апел: Замислете се какво изживя Ахмед Доган

OFFNews 14 март 2014 в 11:39 2735 17

Лютви Местан

Снимка Сергей Антонов

Лютви Местан

В началото на днешния парламентарен контрол лидерът на ДПС прочете декларация, с която осъди съдебното решение, с което нападателят на Ахмед Доган бе освободен.

"Вчера се случи нещо ужасно. Потенциален убиец бе практически пуснат на свобода. От високата трибуна на българския парламент, като председател на ДПС, от името на стотици хиляди български граждани, питам: "Защо?", каза Лютви Местан.

Председателят на ДПС коментира, че пускането на Енимехмедов отправя опасно послание към всички млади хора - че могат да насочат оръжие в слепоочието на един политически лидер и след няколко месеца да излязат на свобода. Местан определи съдебното решение като "гавра" и заяви, че то отговаря на въпроса защо в България още действа европейският механизъм за сътрудничество и контрол.

"Няма справедливост, няма равноправие, няма права, без справедлив съд. Това не е упрек срещу съдебната власт като цяло, това е упрек - открит, искрен, неподправен, срещу облеченото в правни тоги пристрастие. Срещу поръчителство, намерило своето покровителство сред отделни представители на българската Темида", обясни Лютви Местан.

Председателят на ДПС апелира към останалите депутати да се поставят на мястото на Ахмед Доган.

"Поне замислихме ли се какво изживя Ахмед Доган, какво изживява и до днес този човек, замисляли ли сме се каква болка стои зад трудно изтръгнатите от устата на майка му думи?", попита Местна и осъди медийния интерес към Окрай Енимехмедов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!