Октай Енимехмедов: БСП и ДПС да се слеят

Елица Мартинова 22 декември 2013 в 10:33 3105 0

Октай Енимехмедов
Октай Енимехмедов

„Има две политически партии, които в продължение на 20 години си играха със съдбите на хората, време е да поемат своята политическа отговорност. В момента правителството изцяло се подкрепя от тези две политически партии. Те направиха първата крачка – целунаха се. Но това не е достатъчно. Крайно време е тези две партии да кажат истината – такава, каквато е била през целия преход. И ако е възможно бих искал да се слеят в едно и да се явят на изборите като една политическа сила.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ Октай Енимехмедов, който в началото на година нападна с газов пистолет почетния председател на ДПС Ахмед Доган по време на партийна конференция.

Енимехмедов намекна, че ДПС и БСП винаги са били една и съща партия. Той подчерта още, че партията на Местан държи е страх етническите турци в България, за да контролира електората си. Според Енимехмедов ДПС внушава на хората „че коли и беси“, за да упражнява контрол над тях.

Енимехмедов коментира твърденията на Лютви Местан, който неведнъж е заявявал, че според него нападението над Доган е било политическа поръчка, а не инициатива на самия Енимехмедов.

„Поръчителят е вътре в мен, това са чисто моите патриотични подбуди. Няма как техните малки мозъци да приемат, че един 25-годишен младеж, студент, е в състояние да предприеме такова действие и такъв план“, каза нападателят на Ахмед Доган.

Енимехмедов коментира, че биячите, които се впуснаха върху него, за да защитят Доган, също би трябвало да застанат пред съда за опит за убийство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!