Миролюба Бенатова обучава възрастни хора как да ползват социалните мрежи

Участието в програмата е напълно безплатно, но е необходима предварителна регистрация

OFFNews 19 февруари 2022 в 12:03 6424 1

Как възрастните хора, които сега се сблъскват със социалните мрежи, да развият умения за безопасно и пълноценно използване на новите комуникационни канали в интернет, ще е темата на темата на обучение по медийна грамотност, водено от известния журналист Миролюба Бенатова.

Програмата „Академия за възрастни – онлайн медийна грамотност“ ще е на 25 февруари в зала „Американски център“ към Столична Библиотека на пл. „Петко Р. Славейков“ 4 в  София.

Програмата е насочена към т.нар. „новодошли“ в социалните мрежи възрастни хора, които вече имат достъп до интернет през смартфони, но все още нямат развити умения за безопасно и пълноценно използване на новите комуникационни канали в интернет, обясняват организаторите.

Тя е съобразена с целевата група, като развива през практически дейности и дискусии базови умения, без да затруднява излишно възрастните хора. Продължителността на обучението е 3 часа и покрива следните теми:

Как да различаваме достоверни от недостоверни източници на информация;

Как да разпознаваме фалшиви профили в социалните мрежи;

Как да се предпазим от онлайн измами;

Какви са рисковете, свързани с нашите лични данни онлайн.

Къде: Зала „Американски център“ към Столична Библиотека, пл. „Петко Р. Славейков“ 4, София

Кога: 25 февруари 2022 г. от 10.00 до 13.00 ч.

Краен срок за регистрация: 23 февруари 2022 г.

Участието в програмата е напълно безплатно, но се изисква задължителна регистрация поради ограничения брой места. Можете да регистрирате за събитието тук.

От участниците в обучението се изисква да притежават и покажат зелен сертификат.

Миролюба Бенатова и участниците във воденото от нея обучение по медийна грамотност за ментори в
гр. Пловдив през януари 2022 г

За обучителя Миролюба Бенатова:

Над 20 години мисията й като журналист е да разказва вълнуващи истории, да разкрива важни детайли, да представя интересни личности, да задава въпроси, да се справя с конфликти и да отстоява позиции.

Носител е на десетки награди, някои от които международни. По- важните от тях са Голямата награда „Черноризец Храбър“ за разследваща журналистика, Голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“ и Голямата награда за журналистика „Свети Влас“, чиито паричен еквивалент не приема по етични съображения.

Работила е във „168 часа“, БТВ и Нова ТВ. Хоноруван преподавател по документално кино в НБУ, шофьор на такси и мотивационен говорител в корпоративния свят. Пише за списанията „Биограф“, „L’EUROPEO“, „Мениджър“, „ЕГОИСТ“. Лектор в три издания на TEDx в България, част е от класациите за 100 те най-влиятелни жени у нас, както и сред ТОП 50 най-влиятелните българи във Facebook.

Обучението се организира от Коалиция за медийна грамотност с финансовата подкрепа на “Програма Европа 2021″* на Столична община и в партньорство с район Лозенец.

Обучението е част от кампанията „Дни на медийната грамотност 2022“.

*Тази програма се изпълнява с финансовата подкрепа на “Програма Европа 2021” на Столична община. Мненията, изразени в тази публикация и по време на обученията, не представляват официално становище на Столична община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови