Канал 3: Няма да коментираме случая с Лили Маринкова

Мая Младенова 04 октомври 2013 в 14:52 5369 5

Лили Маринкова
Лили Маринкова

 

Ръководството на Канал 3 няма да коментира причината за раздялата си с Лили Маринкова, чието предаване бе свалено след няколко години на екран.

OFFNews се свърза с изпълнителния директор на медията Кеворк Марашлян, който по думите на журналистката й е съобщил, че договорът й се прекратява. Марашлян заяви, че разбира интереса ни и правото на Маринкова да интерпретира по свой начин ситуацията, но че за момента не смята да прави коментар за случилото се. 

Потърсихме и новата собственичка на Канал 3 Мария Опренова, но тя не отговори на обажданията ни.

В месеците след продажбата на телевизията от "Елит медия" на "Медийна инвестиционна организация" това е третият случай на знакови лица, които се разделят с медията. 

Пръв си тръгна човекът, който дълги години бе и програмен директор, и репортер, и лице на Канал 3 - Сашо Диков. Той напусна внезапно след като репортерката Петя Петрова бе уволнена без съгласието му и така според думите му са били нарушени договорките да отговаря за журналистическата част от работата на медията.

Миналата седмица проф. Юлиан Вучков също обяви, че е бил поканен да води предаване в Канал 3, но неочаквано уговорката отпаднала и бил посъветван да си търси друга телевизия.

И при трите случая новите собственици не направиха коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови