Quantcast

Канал 3: Няма да коментираме случая с Лили Маринкова

Последна промяна на 04 октомври 2013 в 14:52 4649 5

Лили Маринкова
Лили Маринкова

 

Ръководството на Канал 3 няма да коментира причината за раздялата си с Лили Маринкова, чието предаване бе свалено след няколко години на екран.

OFFNews се свърза с изпълнителния директор на медията Кеворк Марашлян, който по думите на журналистката й е съобщил, че договорът й се прекратява. Марашлян заяви, че разбира интереса ни и правото на Маринкова да интерпретира по свой начин ситуацията, но че за момента не смята да прави коментар за случилото се. 

Потърсихме и новата собственичка на Канал 3 Мария Опренова, но тя не отговори на обажданията ни.

В месеците след продажбата на телевизията от "Елит медия" на "Медийна инвестиционна организация" това е третият случай на знакови лица, които се разделят с медията. 

Пръв си тръгна човекът, който дълги години бе и програмен директор, и репортер, и лице на Канал 3 - Сашо Диков. Той напусна внезапно след като репортерката Петя Петрова бе уволнена без съгласието му и така според думите му са били нарушени договорките да отговаря за журналистическата част от работата на медията.

Миналата седмица проф. Юлиан Вучков също обяви, че е бил поканен да води предаване в Канал 3, но неочаквано уговорката отпаднала и бил посъветван да си търси друга телевизия.

И при трите случая новите собственици не направиха коментар.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2013 в 17:44

Как да коментират, чакат инструкции от "Позитано" 20 и Кремъл...

04.10 2013 в 16:50

прав си - стига със злобата, щот това е журналистка от класа!!! по-добре да се замисли читателчето какво става със свободата на словото в бг при управлението на това правителство :-( ОСТАВКА!!!

04.10 2013 в 16:29

Работата на 4-тата власт е да е контра и в опозиция, а основно задължение на първата власт е НИКОГА ДА НЕ ОГРАНИЧАВА ПРАВОТО НА МНЕНИЕ И ПРАВОТО НА ГЛАС!

04.10 2013 в 16:11

стига с тая злоба бре

04.10 2013 в 15:26

Хапеше бате Бойко. на и сега, да види как е при "другите".