Проф. Юлиан Вучков: Безпредецентна репресия - TV7 и Канал 3 не ме искат

Мая Младенова 29 септември 2013 в 10:24 10101 25

Юлиан Вучков. Снимка: Булфото
Юлиан Вучков. Снимка: Булфото

Няма да започвам ново предаване в Канал 3. В последните месеци съм подложен на безпрецедентна репресия от страна на няколко телевизии, гръмко заяви проф. Юлиан Вучков по повод плановете му за новия телевизионен сезон.

Само преди три дни Вучков разбрал, че планираният старт на новия му проект по Канал 3 се отлага за неопределено време, разказа тв ветеранът в предаването на колежката си Люба Кулезич по Нова телевизия.

"Собственичката на Канал 3 Мария Опренова ме покани, направи ми скъпо студио, поиска да й занеса мои картини и книги. А оная вечер ми съобщи, че предаването няма да започне сега, а заедно с всички нови предавания, така я посъветвал консултант. Кой е тоя консултант, питам аз", коментира водещият.

По думите му Опренова не му определила срок, а вместо това го посъветвала, ако има предложение от друга телевизия, да го приеме.

OFFNews потърси собственичката на Kaнал 3 за коментар, но тя не отговори на обажданията ни.

Вучков разказа и за раздялата си с TV7, където доскоро водеше рубриката си.

"Бареков ме подложи на безподобна, бих казал терористична цензура", заяви професорът. "Имаше една Димитринка от Кюстендил и тя ми казваше кои министри мога и кои не мога да критикувам. А тия, които можех, трябваше да критикувам само по малко. Не ми даваха да критикувам Калин Георгиев, Мирослав Найденов, Николай Младенов", изброи Вучков. 

По думите му положението му се влошило след изборите през май.

"С идването на власт на новата коалиция БСП-ДПС цензурата вече ме смаза окончателно. Бареков три месеца ме лишаваше от ефир, а накрая ми предложи ми даде предаване не в TV7, а в NEWS7. Но аз исках да съм в основната телевизия, а не да ме праща в някоя глуха", каза още Вучков. Той разказа и как тогавашният шеф на TV7 Николай Бареков го посъветвал да отиде в Канал 3. "Изглежда е искал да се отърве от мен и е говорил да ме вземат там", каза Юлиан Вучков.

Накрая на разговора той обяви, че ще отиде в някоя малка телевизия, но "няма да се предаде". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!