БНР укротява Волгин със "Събота 12 плюс 3" и Калин Манолов

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2014 в 16:10 12522 15

Снимка Кирил Христов / Булфото

Петър Волгин.

От идната събота след обедния информационен бюлетин на БНР в ефира на "Хоризонт" ще звучи новото предаване "Събота 12 плюс 3".

Предаването ще бъде в две части – "Конструкция" и "Деконструкция", а водещи ще са Калин Манолов и Петър Волгин. 

"Събота 12 плюс 3" очевидно е поредният опит на ръководството на БНР да балансира между едностранчивите проруски и антизападни позиции на екипа на Волгин и задължителното изискване за плурализъм и многообразие на гледните точки в предаванията на обществените медии.

Идеята е да можем да имаме повече гледни точки в това предаване, в този сегмент, и това ще започне от 25 октомври, следващата събота. Успяхме тези дни в дискусия да чуем Волгин и Манолов, да чуем техните аргументи, да ги уверим, че не търсим някаква форма на противодействие или среща на различните мнения. Идеята е едната седмица единият водещ да бъде първи и да предлага темата, другият водещ, ако желае да я продължи или да я представи по своето виждане, със своите слушатели, със своите гости. Другата седмица - обратното, коментира директорът на "Хоризонт" Васил Чобанов.

Аз се радвам, че колегата Петър Волгин е един от малкото журналисти в БНР, който има добра комуникативна способност с аудиторията. Предаването, което той правеше и което ще влезе като панел в "Събота 12 плюс З", е едно от малкото предавания, в които има открита телефонна линия по програма "Хоризонт", добави и програмният директор на БНР Иво Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2014 в 19:51

Рубладжиите в Русия. На майка си Рус и татя си Путя. Тук е България. Този истеричен климактерик и извратеняк да го изпратят да се лекува в Крим. Там ще му хареса. Само да си носи манджата от тук.

18.10 2014 в 17:46

Това са им разбиранията на демокрастите, либерастите, толерастите, мултикултурастите, седерастите, герберастите и обикновените педерасти:

"ДАЙТЕ ЗА ЗАБРАНИМ ВСЯКО ЧУЖДО МНЕНИЕ!".

Да ви *ерем и на ДЕМОНОКРАЦИЯТА!

17.10 2014 в 13:54

В българските медии ако не броим някои интернет сайтове, независимо държавни или частни, плурализъм няма. В този ред на мисли предаването на Волгин "Деконструкция" беше едно изключение от общия тон на националното радио. Доминиращите нагласи сред образованите българи са десни, столицата е дясна, дори при управление на левицата, десните позиции в медиите доминират. Дума никой не я чете.
Волгин с крайно левите си възгледи беше единственото изключение. А сега ни говорят, че щели да го гарнират с някакъв крайно десен, за да имало плурализъм.
Можеха от плуралистичното ни радио просто да му дадат да води някое предаване за кулинария или туризъм или да го изгонят. Досрамяло ли ги е, та те вече са го правили.

17.10 2014 в 13:23

Очевидната интелектуална разлика ще доведе до заличаване на предаването в ефир.Калин е твърде трудно разбираем в ефир.Петър Волгин ще го смаже с присъствието си.

17.10 2014 в 10:30

Искам само още нещо да добавя: Аз не познавам журналиста Калин Манолов, но съм го виждала в предавания на ТВ "България он ер" и като се знае чия е тази телевизия, се потвърждава впечатлението ми, че хиените от ТИМ, които се спотайваха досега, вече са на ход .... без коментар!

17.10 2014 в 10:10

Отново хитринки и увъртания на послушното и обслужващо силните на деня, ръководство на БНР. Вече няколко пъти им написах, че с тези авторитарни похвати и методи на управление имат успех и успяват да накарат и малко останалите свестни журналисти в обществената медия да говорят под сурдинка или да си наложат автоцензура. Единствен ПЕТЪР ВОЛГИН засега отстоява позиции, но не знам докога. В последното предаване "Неделя 150" на програма "Хоризонт" дори Лили Маринкова беше "обработена" влизайки в обясненията на Иво Прокопиев и подобни нему неолиберали, които вече точат зъби за власт.

16.10 2014 в 23:02

..да балансира между едностранчивите проруски и антизападни позиции на екипа на Волгин..

Демек баланса ще е с антируска и проамериканската позиция на Манолов. Да ви пикам и на балансьорите...

16.10 2014 в 22:00

Трябва да си абсолютен родоотсъпник да си смениш името на Волгин! Затова сега девизът е: Волгин на Волга!