Топ 3 мъжки и дамски аромата Versace, които ще бъдат актуални през 2022 година

Вижте кои ухания на Versace влизат в класацията за най-актуални парфюми през 2022

OFFNews 17 януари 2022 в 16:06 2263 0

Блясък, лукс и висока класа – с колекциите си дизайнерът Донатела Версаче винаги успява по фин и деликатен начин да напипа тънката граница между елегантността и провокацията. Ексклузивните облекла на модния лейбъл Versace са еталон за италиански стил, съчетан с холивудска екстравагантност.

Ароматите Versace не правят изключение – от излизането на първия парфюм Gianni Versace for Women през 1981 година, до днес, 40 години по-късно, всеки парфюм, представен от марката, печели овациите на критиците и любовта на почитателите, неизменно превръщайки се в бестселър. Някои от уханията на Versace са толкова култови за света на модата, че и днес продължават да бъдат точно толкова актуални, колкото в годината на своята премиера. Ето кои са трите дамски и трите мъжки аромата Versace, които ще бъдат най-желани през 2022 година:

Versace Bright Crystal Eau de Toilette

Този уникален дамски аромат безспорно е един от най-предпочитаните парфюми Versace. Със знаковия си розов флакон с огромен блестящ кристал, този дамски парфюм прилича по-скоро на ексклузивно бутиково бижу. Ароматът е създаден от геният-парфюмерист Алберто Морияс през 2006 година, а емблематичното му флорално ухание се дължи на фината сърцевина от нежни цветове на магнолия, лотос и божур – едновременно наситени, но и деликатни.

Композицията се открива със свежи цитрусови нотки на леденостуден нар и юзу, а тъмната основа от мускус и махагон носи усещането за чувствена топла прегръдка. Bright Crystal със сигурност е диамантът в короната от аромати на Versace – един дамски парфюм, празнуващ нежната, романтична страна на женската същност.

Versace Dylan Blue Pour Femme Eau de Parfum

Един интензивен дамски парфюм, който истински олицетворява духа на Versace. Флорално-дървесното ухание на Dylan Blue Pour Femme носи взрив от ексклузивни аромати и вдъхва елегантност, сила и, същевременно, чувственост. Както самата Донатела Версаче споделя, „Чрез Dylan Blue отдавам почит на женствеността. Създадох този наситен и изискан аромат за жените, които познават и владеят собствената си сила“.

Едновременно дързък и нежен, дамският Dylan Blue носи една романтична душа, със сърцевина от нектар от праскова, цвят от жасмин, уханна роза, диви шипки и петалия. Връхните нотки от сочни ябълки и тръпчив касис се подслаждат от дъха на полски незабравки и билки, почиващи върху плътна земна основа от мускус и бяло дърво, с акцент от пачули.

Versace Dylan Turquoise Eau de Toilette

Дамският аромат Dylan Turquoise, с характерните си нотки лимон Primofiore, е превъплъщение на свежестта и енергичността. Модерното ухание на този неустоим флорално-плодов дамски парфюм е създадено от световноизвестната Софи Лабе през 2020 година и веднага се превръща в един от най-предпочитаните парфюми на Versace. В цитрусовите връхни нотки от лимон и мандарина е вплетена екзотична нишка от уханен розов пипер.

Сърцевината от деликатни цветове на фрезия и жасмин богато се допълва от сочна гуава и сладко-кисел касис. Съблазнителната композиция на Dylan Turquoise завършва с характерната за Versace дървесна основа от кедрово дърво и мускус. Модерен, стилен, завладяващ - Dylan Turquoise е истинско празненство на женствеността.

Versace Eros Parfum

Най-мъжкарският аромат на Versace без съмнение е именно Eros, носещ името на мистичното гръцко божество на любовта. Вдъхновен и дълбоко свързан с древногръцката митология, Versace Eros е съчетание на необуздана страст и непреодолимо желание. Този мъжки парфюм руши всички правила и същевременно подчертава същността на Versace – неподражаем стил, гръцки мотиви и средиземноморски дух. Свежото дървесно ухание на Eros носи леки ориенталски нотки, загатвайки чувственост зад на пръв поглед, строга повърхност.

Разхлаждащите връхни нотки от мента, лимон и зелена ябълка отстъпват на сладката, дъхава сърцевина от здравец и амброксан, обгърнати от прелъстителната основа от ванилия, кедър, ветивер и дъбов мъх. Минималистичният дизайн на флакона на Eros, с емблематичните за Versace гръцки елементи и глава на Горгона Медуза, превръщат този мъжки парфюм в истинско произведение на изкуството, идващо от сърцето на Средиземно море.

Versace Man Eau Fraiche Eau de Toilette

Освежаващият мъжки парфюм Man Eau Fraiche, с дървесно-акватични нотки, е един от най-търсените аромати за мъже на Versace. Плодовите връхни нотки на този неустоим мъжки парфюм включват сочен лимон и бергамот в комбинация с екзотична карамбола, пикантен кардамон и бразилски палисандър.

Земната дървесна основа от кедър и естрагон, допълнена от ароматен пипер и градински чай, носи животворната прохлада на гъста гора, през която се прокрадва морският бриз. Елегантният мъжки парфюм се допълва от плътната, чувствена основа от мускус, явор и кехлибар, с щипка шафран, загатващ за ориенталските корени на аромата. Семплият, но луксозен флакон, носещ разпознаваемия почерк и стил на Versace, блести в яркото синьо на морските вълни, разбиващи се в дивите брегове на гръцки остров.

Versace Eros Flame Eau de Parfum

Изпепеляващо страстната версия Flame на култовия Versace Eros пленява сетивата с интензивност и мъжествена енергия. Този наситен мъжки парфюм е предназначен за „силните, самоуверени мъже, които са в синхрон с емоциите си“, а самата Донатела Версаче описва аромата му като „вечен и всепоглъщащ“.

Eros Flame е ухание на контрастите: жизнерадостните връхни нотки от лимон, мандарина, черен пипер и уханен див розмарин преливат в топла сърцевина от здравец, роза и лаврово дърво, за да отпочинат върху чувствена дървесна основа от кедър, сандалово дърво, ветивер и дъбов мъх – класическа за Versace комбинация, съчетаваща дързост и елегантност.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews