10 мига от живота на Мария Захарова (снимки)

OFFNews 07 ноември 2017 в 16:33 37002 3

Снимка https://www.instagram.com/mzakharovamid/

Едно от най-атрактивните неща в международната политика е инстраграмът на говорителката на руското външно министерство.

Мария Захарова, която днес бившият директор на НИМ Божидар Димитров определи като "пикла без цици", е първата жена в историята на руското министерство на външните работи, назначена за говорител. До 2015 г. този пост се заемаше единствено от мъже.

Родена е на 24 декември 1975 г. в Москва, прекарва детството си в Пекин, където баща ѝ работи като дипломат. През 1998 г. завършва международна журналистика - специалности "ориенталистика" и "журналистика". В официалната ѝ биография пише, че владее английски и китайски език. Пише поезия.

Заради непремерени изказвания от името на руското външно министерство често е критикувана от редица медии в Европа и САЩ. Последният гаф на Захарова е от миналата седмица, когато заяви, че съветската армия е спасила българските евреи от нацистките лагери на смъртта през Втората световна война.

Държим да отбележим, че нито една от снимките в нашата галерия не е папарашка или направена без съгласието на Мария Захарова. До една са взети от публичния ѝ профил в Instagram.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!