Няколко хобита, които да започнем по време на пандемия

OFFNews 12 януари 2021 в 10:29 4362 0

Снимка goblenizavsichki.com/

Пандемията от CОVID-19 ни връхлетя неочаквано и ни затвори по домовете. Тъй като изолацията с цел предпазване от вируса продължава, ето някои неща, които можете да започнете като свое хоби през този период.

Купуване на повече книги

В свой скорошен коментар Тайлър Коен, икономист и колумнист в Bloomberg, обсъжда харченето на пари за забавление и разказва за това, което той нарича "съвместими с COVID-19 интереси". Купуването на повече книги е на челно място в списъка му с потенциални нови навици, които да се развият по време на пандемията.

Виртуални пътешествия

Да, все още можете да пътувате! Макар и от дивана, виртуално.

Google Earth, например, предлага няколко опции за виртуални обиколки, независимо дали става въпрос за преход през Националния парк „Йосемити“ в Калифорния или разходка из двореца „Версай“ във Франция.

Освен това в социалните мрежи често хората разказват, онлайн, за своите скорошни пътешествия, така че можете да се присъедините към тях по този начин.

Диамантени гоблени

Едно от най-добрите неща, които можете да започнете да правите през тези месеци, е да се занимавате с изработката на така наречените диамантени гоблени. Това хоби впоследствие носи много красота и уют в дома, а и наистина води до успокоение и до удовлетворение.

А добрата новина е, че това хоби е подходящо не само за странни времена като настоящите – можете да продължите да се занимавате с него и след края на кризата с коронавируса.

Колекциониране на чаши

Ако пиете много кафе и чай, вероятно имате любима чаша, към която посягате всеки ден. Независимо дали това е защото тази чаша е подарък от някого, когото обичате, сувенир от любимата ви ваканция или просто защото е много удобна - вашата специална чаша обикновено е свързана с любим човек, място или чувство.

Създаването на ваша собствена колекция от чаши за кафе и чай като хоби може да бъде емоционално, забавно и функционално начинание.

Можете да помислите също така за своя персонализирана чаша за снимки на любимите си хора или пък с инициалите ви.

Изкуството на ръкописа

Ръчното изписване се отнася до процеса на създаване на декоративни букви и шрифтове. Една от най-привлекателните части на това хоби е, че има почти безкрайни начини да го практикувате.

Можете да използвате всякакъв вид носител за писане или рисуване, вариращ от химикалки до маркери, четки и други. 

Ръкописните букви също така ви позволяват да развиете свой собствен уникален стил само с малко практика. Този вид хоби, по-специално, може да се използва за създаване на картички и различни знаци за вашите приятели и семейство.

Аранжировки от цветя

Помислете за аранжирането на цветя като следващото си хоби. Има толкова много книги и уебсайтове, които предлагат уроци за сложни и красиви аранжировки, използващи много различни видове цветя и зеленина. Флористиката е хоби, с което всеки може да се захване и като научите само няколко основни принципа, ще можете да създавате атрактивни флорални дизайни, които да озаряват дома ви.

Релакс с оригами

Оригами използва вашите фини двигателни умения, така че е терапевтично, както и креативно и продуктивно начинание. Това хоби ще ви е много приятно, ако обичате да готвите по рецепти, защото има точни и ясни инструкции.

Има го и удоволствието от използването на красива хартия за направата на сложни растения, животни и други вдъхновени от природата фигури. Най-хубавото при това хоби е, че можете да намерите проекти, които са достатъчно прости за начинаещи или такива, които изискват малко по-подробно сгъване за по-опитни ръце.

Научаване на нов език

Ако си фантазирате за далечни места, изучаването на нов език може да бъде идеалният начин да прекарате времето си у дома. Това начинание има очевидните предимства, като ви позволява да общувате с хора, които говорят този език, но също така ви прави по-възприемчиви и дори по-добри в говоренето на собствения ви, роден език. Има много онлайн програми и приложения, които могат да ви помогнат за тази цел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови