Звездите на родната музикална сцена поздравяват БНТ с концерт

OFFNews 07 ноември 2014 в 16:22 5205 0

Дует
Дует "Ритон".

„За старата любов докрай“ е името на празничния концерт, който Българската национална телевизия ще излъчи в деня на своята 55-годишнина.

На 7 ноември от 22:00 часа по БНТ 1 ще можем да гледаме празничния спектакъл, чиито водещи ще са Анна Ангелова и Драго Драганов.

Своите музикални поздрави за годишнината на БНТ ще отправят Богдана Карадочева и Стефан Димитров, дует „Ритон“, Нели Рангелова, Силвия и Теди Кацарови, Васил Петров, Поли Генова, Любо Киров, Калин Вельов и Вяра Панталеева. Българските надежди за Детската Евровизия 2014 - Крисия Тодорова и близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, също ще участват в концерта.

Танцовите изпълнения са поверени на балет „Веда джуниър“, а Стефан Диомов и група „Петте сезона“ ще изпеят песента, дала име на концерта - „За старата любов“.

По-рано в петъчния ден – от 16:30 часа по БНТ 1, е началото на прякото излъчване от пред Народния театър, където БНТ организира концерт на открито под надслов „55 години БНТ“. Той ще събере зрителите и приятелите на обществената медия.

Празничната програма продължава и в събота от 08:00 часа, когато започва изданието „БНТ след 55“, което ще се излъчи от студио 1 и ще продължи до 12:00 часа. Специални гости в студиото ще бъдат журналисти, свързани с телевизията – Асен Агов и Илияна Йотова. Те ще говорят за това каква е била БНТ, как се е променила през годините и какъв е нейният облик днес.

Предаването ще запознае зрителите с автора на слогана – „55 години БНТ – по-силна от времето“. Това е 31-годишната Мария Стоянова от Сливен, която спечели конкурса на обществената телевизия през април. Предложението на Мария бе избрано в конкуренция с над 500 други идеи. В ефира на БНТ ще се срещнат най-младият и най-възрастният служител в БНТ. Младият Благой Цицелков е репортер в новините, а Симеон Кожухаров – директор на продукция.

Предаването е със специалното участие на „Акага“, „Мистерия на българските гласове“ и победителите от БНТ Park Live – група Crush.

Една от основните теми в предаването са стандартите в телевизионната журналистика и свободата на медиите. По нея ще дискутират председателят на СЕМ Георги Лозанов, Диана Андреева от Обсерватория по икономика на културата и Весислава Антонова, журналист от в. „Капитал“.

Мира Добрева е подготвила архивни кадри от първите новинарски емисии, на които е водещ. За финал на празничния блок на живо ще пеят „Мистерията на българските гласове“.

По повод 55-ата годишнина на националната телевизия БНТ 2 ще излъчи специален флашмоб. Той е съвместна продукция на регионалните центрове в Пловдив, Варна, Русе, Благоевград и София и събира в себе си различни изненадващи прояви.

Флашмобът включва огнено шоу на кокили, суинг танци и много настроение и зрителите на телевизията могат да видят на 9 ноември от 19:05 часа. Сред участниците във флашмоба са танцьорите от Държавната опера в Пловдив и Русе, от „Lindy hop Bulgaria”, музикантите от „Funky miracle” и „The Scarlett sisters”, актьорите от варненския куклен театър и Театъра на огъня и сенките „Fireter”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!