За пръв път: Уникален по рода си рап батъл за пръв път в България

OFFNews 17 октомври 2017 в 11:16 8832 1

Едни от най-добрите MC-та у нас ще се изправят лице в лице в уникален по рода си акапелен рап батъл. Събитието "Първа кръв" ще се проведе на 21-ви октомри в столичния клуб Mixtape 5.

В батълите ще участват рапъри от различни кътове на родната сцена: Sensei, Григовор, Chosz, Жлъч, Fogg (082), Rimak, Имера, Mr. Freesk, Imp, Dostress (082), Бате Доуен (SCC), Pingi, F-ACT & G, като главен DJ ще е Гената от So Called Crew.

Любопитен е моментът с това, че рапърите ще се "бият" акапела. Традиционните рап битки се провеждат с инструментал и свободни рими, докато акапелните батъли служат за контрапункт на познатото.

Батълите са лишени от бийт, но за сметка на това са свободни да вдигнат летвата към своето изпълнение откъм стил, шоуменство и материал. Фокусът не пада вече само върху технично умение, а върху цялостната представа и кой е по-ефективен.

Комбинацията предварителната подготовка, написани текстове и липса на бийт, към който да се придържаш, ще рече, че правилата биват изхвърляни и пренаписани. Всеки изпълнител е сводободен да използва своя стил и силни черти и да демонстрира най-доброто от себе си.

Билети за събитието може да откриете в системата на TicketLogic на цена от 10 лева. В деня на събитието пропуските ще са 15 лева. Повече информация за събитието може да следите и във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови