Великият Шарл Азнавур пристига у нас

Френският музикант с арменски корени ще изнесе концерт в София на 30 ноември

Невена Илиева 04 септември 2017 в 14:47 5222 1

Снимка EPA-EFE/MIKE NELSON

Легендата на френския шансон и джаз и единственият французин със звезда на Алеята на славата в Холивуд - Шарл Азнавур, пристига в България за концерт на 30 ноември, в който ще представи най-доброто от 70-годишната си кариера. 

93-годишният Азнавур ще превърне макар и за малко София в столица на френската изтънченост. Концертът му ще се проведе в "Арена Армеец", която ще претърпи тотална промяна и от спортна зала ще бъде преобразена в изискан френски театрален салон с драматичен декор и червен килим, който ще побере едва 5500 души, обещаха организаторите. 

Концертът на "Френския Франк Синатра", както често е наричан, е част от световното му турне, което включва дати в Сидни, Париж, Виена и Лондон, където ще изнесе част от грандиозния си репертоар от над 1300 песни, по-голямата част от тях посветени на любовта. 

Огромният му репертоар е побран в 294 албума, продадени в 100 млн. копия. В 70-годишната си кариера е зарадвал феновете си с хиляди концерти, изнесени в над 90 държави. Дългогодишният му неуморен труд в продължение на десетилетия му донесоха огромно признание - на 24 август той се превърна в първия френски артист със звезда на прословутата Алея на славата в Холивуд. 

Роденият през 1924 г. Азнавур е истинска сензация за световната артистична сцена. Освен с музика, откритието на Едит Пиаф се снима в над 70 филмови заглавия, а през 2009 г. става посланик на Армения в Швейцария. 

Въпреки преклонната си възраст, пее на 5 езика, поддържа безупречна форма, а енергията и страстта му към живота се усещат във всяко негово изпълнение. Тайната на неговата енергичност се крие в редовния спорт и страстта към отбраните вина, споделиха организаторите. 

Всъщност, самата личност на Азнавур напомня за хубавото червено вино. Всяка отбрана реколта носи своя неповторим вкус, а с годините става все по-хубаво, носейки духа на отминалите времена. Самият френски музикант е носител на духа на едни от най-хубавите и плодотворни епохи за френската култура, до които ще можем да се докоснем на 30 ноември в "Арена Армеец". 

Билетите за събитието вече са в продажба на цени от 60 до 150 лв., а специалните ВИП билети са на цена от 200 лв. Мажете да ги намерите в мрежата на "Евентим".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

1

рамбо

04.09 2017 в 19:48

Минала година случайно попаднах по една телевизия на пълен запис от концерта му в Москва през 2015г. Какво да ви кажа...Личи си , че се мъчи да пее, а гласът му няма нищо общо с това, което сме слушали. Почти не можах да позная кой пее. Наистина е доста жизнен за възрастта си и очевидно помни текстовете на песните си, но усещането от гледане на такъв концерт е със смесен привкус. Не знам има ли друга причина на 93г. да продължава да пътува и изнася , концерти, освен финансовата, но при всички положения е тъжно