Уитни Хюстън намерена мъртва

OFFNews 12 февруари 2012 в 09:24 16392 0

whitney-houston-photo
whitney-houston-photo

Легендарната поп певица Уитни Хюстън беше открита мъртва в хотел "Бевърли Хилтън" в Калифорния, САЩ.

Намерена е от бодигарда си в събота, 11 февруари - часове преди 54-та официална церемония по раздаването на наградите "Грами".

Полицията е повикана в 15:20 часа местно време. В продължение на 20 минути парамедици безуспешно се опитвали да върнат в съзнание 48-годишната Хюстън. Смъртта й е обявена в 15:55 часа (23:55 часа по Гринуич).

Няма признаци за насилствена смърт.

Случаят се разследва, съобщи говорителят на полицията.

Последната изява на Уитни беше на 9 февруари 2012 година на акустичен концерт на Кели Прайс в Лос Анджелис.

Певицата, продала повече от 170 милиона албума, сингли и видеоклипове, е носителка на шест награди „Грами", включително за песен и албум на годината. Нейният хит "I Will Always Love You" й спечели "Грами" и световна слава, а през 2009-а дискът "I look To You" дебютира на първо място в Billboard 200.

От години Уитни Хюстън се бореше със зависимост към алкохола и наркотиците. Според една от версиите, появила се в първите часове след смърта й, Хюстън е починала заради успокоителното хапче ксанакс. Светски сайт твърди, че певицата имала рецепта и редовно прибягвала до употреба на медикамента. Комбинацията на ксанакс с алкохол засилва многократно ефекта му. Сведения за лудо пиянско парти в нощта преди смъртта на Уитни насочил разследващите по тази следа. Източник от полицията твърди, че първоначалната медицинска информация е категорична - звездата е употребила ксанакс скоро след като е пила алкохол, след което влязла във ваната и неусетно се унесла в дълбок сън, а той от своя страна я удавил във водата.

Новината за смъртта й предизвика вълна от реакции.

Бившият съпруг на Уитни - 43-годишният Боби Браун, се разплака на сцената на концерт в Мемфис, извика: "Обичам те, Уитни!" и изпрати въздушна целувка към небето.

Певицата Арета Франклин заяви: "Просто не мога да говоря за това. Толкова e шокиращо. Не мога да повярвам това, което чета на телевизионния екран. Сърцето ми е със Сиси (майката на Хюстън), дъщеря й Боби Крис, семейството й и Боби (Браун - бившият съпруг на Уитни).

Доли Партън, която написа "I Will Always Love You", каза: "Моето е едно от милиони разбити сърца заради смъртта на Уитни Хюстън. Винаги ще бъда благодарна и ще изпитвам благоговение пред прекрасното й изпълнение на моята песен и искрено казвам от дълбочините на сърцето си: "Уитни, винаги ще те обичам". Ще ни липсваш".

Уитни Хюстън е родена на 9 август 1963 година в Ню Джърси.

Междувременно в Интернет се появи видео, което показва Уитни часове преди смъртта й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови