Трип-хоп и смях с Hidden Orchestra и Sofa Surfers тази събота (видео)

OFFNews 18 ноември 2015 в 14:40 2326 0

Обложка на последния албум на Sofa Surfers.

Hidden Orchestra и Sofa Surfers готвят специални аудио-визуални шоута за българските си фенове на 21 ноември, когато ще гостуват в столичния клуб „Mixtape 5” като част от второто издание на NightLive.

Чисто новите албуми и зашеметяващите аудио-визуализации на бандите плюс тежка доза смях от театралното представление „Концерт за френски ключ“ са нетайните съставки, които се бъркат за тази събота.

В 22:30 часа началото на концертната нощ ще бъде дадена по един нестандартен начин чрез провокацията на актьорите Димитър Марков и Августин Демерджиев, наречена „Концерт за френски ключ“ - съвременната комедия на сливенския драматичен театър, която представлява надиграване между двамата актьори, които с лекота въвличат всички присъстващи в тяхната игра със смях и емоции.

Точно в полунощ на сцената на клуба ще се появят шотландците Hidden Orchestra, които пристигат в София с целия си блясък в пълен състав: Joe Acheson (електроника/бас), Poppy Ackroid (пиано/цигулка), Tim Lane (барабани/тромбон) и Jamie Graham (барабани). Електро-джаз вълшебниците ще представят новия си албум „Reorchestrations” и чисто новото си аудио-визуално шоу, които са плод на съвместната креативност на техния визуален артист – Tom Lumen и Joe Acheson – ядрото на целия проект.

Концертът на Hidden Orchestra e дългоочакван не само от феновете им в България, но и от самите музиканти, защото бе планиран да се случи  година по рано – през април 2014, но за съжаление тогава неприятен пътен инцидент на сръбската магистрала ги лиши от възможността да зарадват почитателите си.


Вълнуващите изненади няма да свършат до там, защото черешката на тортата NightLive е оставена за финала с трип-хоп бандата Sofa Surfers, която в 01:30 часа през нощта ще се появи на сцената на “Mixtape 5” с най-новата си продукция “Scrambles, Anthems and Odysseys”. Един албум, създаден като своеобразен протест срещу световните политики и задълбочаващите се липса на хуманност и емпатия у хората, изразен чрез дълбоки звуци и провокативни текстове.

„Австрийските Massive Attack“ също ще се появят за живо изпълнение в пълния си зашеметяващ състав: Markus Kienzl (бас), Wolfgang Frisch (китара), Michael Holzgruber (DJ/ барабани) и Mani Obeya (вокали). Финалната щриха към проекта добавя мултимедийният артист – VJ Timo Novothy, който с лекота ще облече звуците в картина, която да ви потопи още по-дълбоко в живото музикално изживяване, наречено Sofa Surfers.


Билети „Ранно Пиле“ на цена 15/20 лв. се продават само в магазин „Яко“ на ул. „Граф Игнатиев“ 43 или с резервация на 0886 33 33 67.

Стандартни и онлайн билети на цена 20/25 лв. ще намерите в мрежата на Eventim, в Пикадили, На тъмно, OMV, Технополис, Билетен център НДК, Арена Армеец и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови