Sofa Surfers с видео поздрав за българските фенове

ОFFNews 28 октомври 2015 в 17:16 1879 0

Sofa Surfers издадоха дългоочаквания си нов албум "Scrambles, Anthems and Odysseys", който ще представят в София на 21 ноември в клуб „Mixtape 5”

С новата си творба момчетата остават верни на гениалното си специфично трип-хоп звучене от бъдещето. „Музика за Ера на промяната“ ще могат да чуят на живо всички български фенове на 21 ноември в столичния клуб „Mixtape 5”, където бандата ще представи най-новата си главозамайваща продукция, в рамките на поредицата NightLive.

Специално за случая австрийците записаха лична покана към българските си фенове.

"Scrambles, Anthems and Odysseys" ще те отведе на мистериозно място от бъдещото минало. Място, към което те отдавна са се запътили, до което днес са по-близо от всякога. Откриващият трак „Grass Under Your Feet“ загатва за необикновеността на този албум още от самото начало. Загадъчната ретро-футуристична балада навява едновременно за пристигане и заминаване.

С издадения преди няколко седмици „Beyonder Girl“ летвата е вдигната още по-високо – тъмен R&B от бъдещето контрастира с бийт, типичен за ранните години на рап и брейкденс-а – със сигурност това парче няма да те остави спокойно седнал…

„Музиката е основният двигател за постигането на истинска революция“ пледират австрийците, когато се появява и характерният глас на Mani Obeya в:„Bread & Circuses“, „Most Dangerous Man Alive“, „Scramble“ и „Paranoid Triggerfinger“ – минималистични парчета, с култ към мистичните тъмни сили. Текст и музика, които шептейки крещят за надвиснала опасност, за тих страх от скритото зло и ситуация, която трябва да бъде променена. „Сай-фай възпяване“ на едни разпадащи се свят и общество, които спешно се нуждаят от революция – революция на ментално и емоционално ниво, която всеки трябва да започне сам в себе си.

Тъмните парчета носят позитивизъм и надежда за възможен изход – това казано накратко внушава целият албум, в който тежък trip-hop и dub се преплитат с олдскуул breakbeat и R&b, елегантно прекъсвани от свежо забързани groove, funk и soul.

Билети „Ранно Пиле“ може да намерите на цена 15/20 лв. само в магазин „Яко“ (ул. „Граф Игнатиев“ 43) или с резервация на 0886 33 33 67.

Стандартни и онлайн билети са по 20/25 лв. и може да ги закупите от мрежата на Eventim.bg, Пикадили, На тъмно, OMV, Технополис, Билетен център НДК, Арена Армеец и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови